• 瀏覽: 3,803
  • 回覆: 43
+3
政府今日在北角社區會堂舉行荃灣區議會、屯門區議會、元朗區議會、葵青區議會和離島區議會的區議員宣誓儀式。當中17名區議員宣誓有效性存疑,當中包

政府今日在北角社區會堂舉行荃灣區議會、屯門區議會、元朗區議會、葵青區議會和離島區議會的區議員宣誓儀式。當中17名區議員宣誓有效性存疑,當中包括鄺俊宇、黃偉賢等人。
監誓人對17位區議員今日所作宣誓的有效性存有疑問,因此已向有關區議員發信要求提供額外資料,以決定其宣誓是否有效。包括荃灣區議會林錫添、李洪波;屯門區議會曾錦榮、張錦雄;元朗區議會黎國泳、黃偉賢、鄺俊宇、張智陽、伍軒宏、陳美蓮、黎寳華、 陳詩雅、李煒鋒;葵青區議會唐皓文、梁靜珊;離島區議會王進洋及徐生雄。

疑人勿用, 一嘢就全部DQ晒就合晒河車.

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1759160/即時-港聞-區議員宣誓-新界西鄺俊宇等17等人宣誓有效性存疑-4人即時離任

我要供樓

擴神都存疑?

不是100%肯定賣國嗎?存你老母個臭西疑咩

張秀賢真係屎忽鬼, 為咗奶到盡糧支, 奶多一日得一日, 就出股滑招數鳩吹自己今日入醫院做前列腺切除JJ手術, 妄圖避開今日要宣誓, 千方百計要奶多幾日糧支過日子.
政府一早己plan好今日宣誓, 除非係關乎人命的緊急手術, 否則所有人都要今日宣誓, 缺席的人一律DQ.

引用:
原帖由 何紅申 於 2021-10-8 09:13 PM 發表
我要供樓
鄺神一鋪清袋, 呢條會考0分的天水圍公屋住戶, 都係要返去原區居住.

黃偉賢鄺俊宇呢對元朗朗屏邨孖寶區議員, 今次都係劫數難逃.

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-10-8 09:17 PM 發表
擴神都存疑?

擴神係肥佬泥的平果日報一手捧佢出來做超級區議員, 仲係票王, 今次真係善惡到頭終有報.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-10-8 09:42 PM 發表
張秀賢真係屎忽鬼, 為咗奶到盡糧支, 奶多一日得一日, 就出股滑招數鳩吹自己今日入醫院做前列腺切除JJ手術, 妄圖避開今日要宣誓, 千方百計要奶多幾日糧支過日子.
政府一早己plan好今日宣誓, 除非係關乎人命的緊急手術, 否則所有人都要今日宣誓, 缺席的人一律DQ.  
呢條撚樣原來詐病無去呢個仆街真係戲子佬,選前不斷政治抹黑對手唔在講,話說選舉前幾日,係街拉票佢竟然扮晒野受左傷,揸住枝拐杖企係街扮可憐,最撚離譜係投票果日,按規定候選人唔可以投票區出現,只可以係外邊拉票,佢夠膽死揸住枝拐杖係投票區行黎行去,而監場人又唔理佢。真係未撚見過香港咁撚黑暗。

好嘢,屯門最應該DQ嗰個自己唔走好快俾人整走。

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-10-8 09:17 PM 發表
擴神都存疑?

直頭做黑暴手領

引用:
原帖由 何紅申 於 2021-10-8 09:13 PM 發表
我要供樓
變銀煮盤
吾使供

引用:
原帖由 cowcow07 於 2021-10-8 22:19 發表
好嘢,屯門最應該DQ嗰個自己唔走好快俾人整走。
屯門鄉郊嗰位?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]