• 瀏覽: 34,229
  • 回覆: 416
  • 追帖: 3
受新冠肺炎疫情影響,本港與內地至今仍通關無期,行政長官林鄭月娥今早(7日)出席施政報告答問會,被市民批評她昨日(6日)宣讀報告時,提起家人就「眼濕濕」,相反很多香港市民在未能通關下不能與家人團聚、「真係一殼眼淚」。林鄭則指,完全明白市民對通關的熱切期望,會繼續努力爭取。

😳😳😳
香港200幻人唔返中國
按比例
香港19萬公務員有6萬黃友人
梗系左住啦
應該關口設系尖沙咀
200幻高等華人住香港島
永遠唔去九龍新界低等華人同中國人混住地

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/中港通關無期-市民致電鬧爆林鄭不作為-「真係一殼眼淚」-030903111.html

熱賣及精選
可惜有黃畜唔想通關, 唔肯打針.

主要係內地怕黑暴去播毒,黑暴真係陀衰家 

香港點解成日要噪通關上國內玩女玩男

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-10-8 08:13 AM 發表

可惜有黃畜唔想通關, 唔肯打針.
錯,黃畜只係唔想通大陸,通曰韓泰無任歡迎,如果去曰本可打針免隔離,大把人搶針打

淋病係廢人
事實

引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-10-8 08:26 AM 發表

錯,黃畜只係唔想通大陸,通曰韓泰無任歡迎,如果去曰本可打針免隔離,大把人搶針打
打得最少係班老野 自己睇下數字再講

咁想通關捉哂d
三高中年藍同
老藍去打先

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2021-10-8 08:38 AM 發表

打得最少係班老野 自己睇下數字再講

咁想通關捉哂d
三高中年藍同
老藍去打先
70 至79多長期病,唔使返工,少人打有幾奇?
20至29呢?點解會少過30至69?
後生世仔攞七老八十做擋箭牌,醜唔醜?

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-10-8 08:42 AM 發表

唔好咁勞氣啦!鬧爆佢都冇用,分分鐘犯郭安法,惹上官非就唔係咁好,最緊要都係身體健康呀
曱甴何必要身體健康,做病鬼難民去英國可能仲會得到主子憐憫

通唔通關根本就同黃藍打唔打針無關係

當時肯同澳門通關都唔關打針事啦

係香港唔肯跟大陸防疫政策,唔同大陸體齊

呀爺一句唔想比你通就唔比你通囉

扯乜鬼紅黃藍黑

如果200萬人真係好似你地講咁勁,兩年前一早反左你成個香港政府啦

醒下啦,打針同通唔通關係無關係嫁

香港人理性小小去諗完再講野得唔得既姐

責任在於小粉紅圍爐打飛機不力

提示:支持鍵盤翻頁左 右