• 瀏覽: 50,644
  • 回覆: 9
+5
嘥氣喇, 林鄭, 你根本冇心去搞中港通關, 只是做下樣來敷衍下, 舊年已不斷講跟大陸商討通關一事, 傾了一年多, 最近才知通關要達什麽條件? 港版健康碼舊年年中已話系統完成, 隨時可以推出使用, 現在薛永恒話全面檢視這套系統, 一年幾了, 健康碼需要什麽功能和資料來和大陸健康碼接軌, 現在才知道? 之前仲拍心口話一通關就可以馬上推出使用

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2021-10-8 08:38 AM 發表

打得最少係班老野 自己睇下數字再講

咁想通關捉哂d
三高中年藍同
老藍去打先
你肯定中老年就係藍的?!
這隻黃到出汁的曱甴是年青人?!

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2021-10-8 10:35 AM 發表

你仲好笑
你睇20-29 都去到7成幾,高於平均數
呢班係乜人為主先

反而d 張口愛國的,又驚死 ,又唔信國家,唔去打針
得4成人打左

人地鬼佬,大陸人都係咁打,政府話疫苗同死亡無關,講到出口,係香港藍人特別虛偽

咁通唔到大陸關,應該屌邊個先
大陸人大力支持打疫苗冇講錯, 但鬼佬支持打疫苗, 你又選擇性失明 佢哋唔係鬼佬鬼婆?!

引用:
原帖由 lobstersoup 於 2021-10-8 11:21 AM 發表

林鄭自己出外回港都唔使隔離  又點會明白   總之少做少錯  唔做唔錯  再者又就來換屆  就更加hea住做埋餘下幾個月
佢剛剛去大陸遊完成都、重慶和西安返嚟, 都不知幾爽, 林鄭心諗乜封關有不便咩? 完全唔覺, 更唔明白市民點解會一殼眼淚?! 我只知道這幾年家人為我作出犧牲而哽咽啫

引用:
原帖由 kid_a 於 2021-10-8 02:39 PM 發表

你未返過大陸, 成個鄉下仔咁..
到你返大陸, 可能連比錢買野都唔識...
換左人民幣都使唔到....
到時佢一定心諗大陸人果然係冇質素, 個個窮到做土匪, 買嘢食嘢唔俾錢就走  

引用:
原帖由 AppleMan7208 於 2021-10-8 02:29 PM 發表
有黑暴,黃狗一直係度搞事,唔肯打針,就算林特首點叻,也未能說服中央,當時澳門市民非常配合,才能通關.

麻煩鬧特首前,先小九D黑暴,黃狗
唔打針和搞事的係抵鬧, 但豁免入境檢疫政策唔關其他人事, 係佢林鄭政府的問題喎! 健康碼, 出都未出, 怪市民唔用?!

引用:
原帖由 誰事誰非2015 於 2021-10-8 02:16 PM 發表

你哋唔識嘢,呢D天使先幫到二士驅風
餐後甜品, 老薑汁撞老奶

引用:
原帖由 ROYHIHI 於 2021-10-8 06:03 PM 發表

明知冇可能好似大陸同澳門咁100%人用健康碼,推出黎俾人鬧?
如果林鄭政府仍用以前自願性檢測那套來做更係死得喇, 現在圍封強檢, 有人在圍封區內唔做檢測嗎?! 健康碼係死嘅, 人係生嘅, 未做已話這不成那不成, 咁請佢退位讓賢。
其中推行健康碼的方法, 公共交通工具, 食肆,超市和政府物業等要憑健康碼進入, 相信你會攞老人家來做擋箭牌, 這是細節, 政府有決去做的話, 緊有人性化去解決. 大陸冇老人家?!

引用:
原帖由 ROYHIHI 於 2021-10-8 06:35 PM 發表

強制所有人掃碼係其中一個困難,健康碼所有資料要送中係其二,果二百萬曱甴連逃犯送中都接受唔到,會接受到將自己個人行蹤送中?
這又不算強制, 最多只算間接強制, 你唔去要掃健康碼的地方, 自己揸車, 你唔用健康碼, 政府又唔會捉你
至於那二百萬曱甴怕中共攞到佢資料, 現在中央在港設了國安署, 他們要攞資料要靠健康碼?! 至於行蹤, 中央對佢産生興趣, 知道佢電話號碼和八達通卡號碼, 一樣知道.
中央對你産生興趣, 有冇健康碼都一樣知道你一舉一動, 中央對你冇興趣, 你的資料放在佢眼前, 佢都懶得睇

引用:
原帖由 afternoon 於 2021-10-9 05:38 PM 發表

黃粉話私隱問題唔用喎,怪誰啊
睇政府有冇心推啫, 黃粉夠話DNA問題唔檢測囉, 圍封強制檢測咪一樣個個乖乖排隊檢測

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]