• 瀏覽: 50,575
  • 回覆: 416
+5
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 正傻西4 於 2021-10-14 04:24 PM 發表

元朗村屋即係窮鬼,叫佢哋自己做,唔好影響廣大市民嘅生命安全。
香港住豪宅 都有車嫁啦 又係賓賓抹車

根本就唔會有本地人係賓賓咁 一個人做咁多野 人工又平 一起身就有哂時間表咁 你就慳返啖氣啦 行會班人 愛國者治港班已完 有幾多個唔係呢類人? 

為咗你嘅安全? 香港大把人住劏房啊 幾時會為咗佢哋住屋環境著想? 你係度點吠都唔會影響

第一 菲律賓 印尼 經濟靠賓賓 外交層面 林奠? 佢敢? 中央亦唔會郁 除非佢想同兩國反面

第二 香港經濟係依賴賓賓做後援 包括當權者都係利益持份者 叫佢冇賓妹用 要自己洗廁所 執狗屎? 佢哋會制?

第三 政府係唔會為咗你呢d人 狗吠 就改變政策 保咩障生命安全 政府幾時係咁照顧基層市民? 咁就一早人人上到車啦 要班中產降級做下欄嘢? 你肯去做賓賓個位 朝早起身就抹車 整早餐 放狗 又買送 煮飯 清潔 洗廁所 咁咪得囉!

與病毒共存就解決哂啦 再唔係驅逐你出境/隔離你 咁你咪唔會感染 全世界都係咁樣 你就應該隔離怕被感染嘅人啦 捉左你去隔離 你咪唔會感染 邊個怕感染就隔離邊個 隔離左你呢d驚感染嘅人 出面點爆都影響唔到你啦 最好就係咁

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2021-10-13 01:25 AM 發表

你咪L發夢啦 司長級有政府比錢請工人司機 局長級同其他人冇 行會成員 議員係冇 民建聯班人第一個唔肯先啦! 叫李慧X 唔好去開會 煮飯洗衫湊仔!

住大屋果批 又花園又泳池 想請本地人 同你返24小時? 仲要1個做唔黎 又要放假 廿蚊張第一個反對先 政府同議員 全部都係呢班自私藍屍! 要佢比多d錢請本地人? 佢哋寧願做馬主養馬 都唔會想比多d人工嫁! 

你移民返大灣區唔好出黎 咁咪解 ...
窮撚,有錢驚請唔到人?

引用:
原帖由 正傻西4 於 2021-10-14 10:57 AM 發表

你真係井底蛙,出得起3萬人工,一定請到人,外判清潔工都係有永久居民身分證嘅人做,而且2萬都無,他們住劏房。就算捐落地底大屎渠沙井入面做清潔,搞到日日周身屎,吸屎味,都係5萬左右,

有人肯出到3萬,甚至包埋食住,大把人仆去做家傭,只係僱主係貪平,到需要時就會加人工請人,當然果班得1-2萬收入嘅僱主,自然要自己執屎,洗廁所,上得10萬收入以上的,咪比3萬工資請本地人做。

與病毒共存,麻 ...
你又發春秋大夢

20蚊張有冇錢? 加果少少最低工資都嘈到拆天

搵十萬 攞3皮野出黎請工人? 佢哋會肯? 😆😆😆 明明幾千蚊就有個一更人做哂 為咗條傻西要改變政策? 你隔離你自己咪唔會感染囉

中國要清零 咪一世封關 封飽佢 最多咪唔去旅行 你就慳d啦 海員帶毒咁點? 斬L埋物流供應鏈? 機場帶毒點? 斬埋空運供應鏈? 咁你仲食乜L? 真正全香港人攬炒 

捉你去隔離 咁你咪唔會感染囉 就係你呢d弱智抗疫先搞亂個社會 海鮮有病毒 就cut 貨運 咁你仲可以食乜? 食泥? 定係將你一個人隔離 其他人要食飯 要開工 要搵食 

而家情況根本就係隔唔隔離都有大把途徑傳播病毒 貨運一早講左係有 你唔斷埋貨去? 柒頭! 中斷哂貿易 唔好做生意 唔好輸入石油 煤炭 清零丫嘛 

引用:
原帖由 一生冇求 於 2021-10-14 04:49 PM 發表

窮撚,有錢驚請唔到人?
有錢 但有錢嘅人 係最L唔肯比錢丫嘛!

唔係點解由舊香港用馬姐 變咗用賓賓?

冇賓賓 佢哋身家咪縮水囉

唔好怪哂淋病... 市民半年啦接種率唔夠 7 成又入淋病數 ?

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2021-10-14 04:47 PM 發表

香港住豪宅 都有車嫁啦 又係賓賓抹車

根本就唔會有本地人係賓賓咁 一個人做咁多野 人工又平 一起身就有哂時間表咁 你就慳返啖氣啦 行會班人 愛國者治港班已完 有幾多個唔係呢類人? 

為咗你嘅安全? 香港大把人住劏房啊 幾時會為咗佢哋住屋環境著想? 你係度點吠都唔會影響

第一 菲律賓 印尼 經濟靠賓賓 外交層面 林奠? 佢敢? 中央亦唔會郁 除非佢想同兩國反面

第二 香港 ...
你梗係想攬炒,最好取消口罩令,甚至取消打疫苗,但中央政府唔會。

南亞國一日搞唔掂抗疫數字,也應該被封關,邊個反對就係同中央對著幹,清零是要做。

就算真係放外傭入港,也要隔離180天,並且要每天做即時強制檢測,海員只係一陣間,外傭係長期留港,他們會由病毒嚴重地區帶貨來港,又接觸大量帶病毒之人。

正如之前你哋話香港獨立,有大量泛民議員支持,政府唔敢逆民意,唔敢同世界民主脫軌,結果係立即出國安法,同時DQ泛民議員。

你想與病毒共存,咪離開中國,去印度可以不戴口罩,日日同病毒交流。

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2021-10-14 05:06 PM 發表

你又發春秋大夢

20蚊張有冇錢? 加果少少最低工資都嘈到拆天

搵十萬 攞3皮野出黎請工人? 佢哋會肯? 😆😆😆 明明幾千蚊就有個一更人做哂 為咗條傻西要改變政策? 你隔離你自己咪唔會感染囉

中國要清零 咪一世封關 封飽佢 最多咪唔去旅行 你就慳d啦 海員帶毒咁點? 斬L埋物流供應鏈? 機場帶毒點? 斬埋空運供應鏈? 咁你仲食乜L? 真正全香港人攬炒 

捉你去隔離 咁你咪 ...
弱智係你喎,明知南亞地區帶有大量病毒,你居然支持大量放人入香港,咁點解當初大陸有病毒,你要即時嘈住要封大陸關?

封大陸關,對商家影響也很大,比起加少少人工,係唔見幾百萬億,當初咪又接受封關至現在。

淋病廢既唔使講啦

引用:
原帖由 正傻西4 於 2021-10-14 06:36 PM 發表

弱智係你喎,明知南亞地區帶有大量病毒,你居然支持大量放人入香港,咁點解當初大陸有病毒,你要即時嘈住要封大陸關?

封大陸關,對商家影響也很大,比起加少少人工,係唔見幾百萬億,當初咪又接受封關至現在。
菲律賓外長嘈兩句 賓賓連強制打針都唔駛 👋👋

你就慢慢發夢先啦 澳門一樣大把越南人 東南亞人

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2021-10-14 10:53 PM 發表

菲律賓外長嘈兩句 賓賓連強制打針都唔駛 👋👋

你就慢慢發夢先啦 澳門一樣大把越南人 東南亞人
係你呢類人渣剩係嘈封大陸關,唔去嘈封南亞關,雙重標準,害死全香港市民,就係黃絲陷家鏟。

咁鍾意放南亞病毒入嚟, 真心希望佢地小朋友因為比外傭傳染中新冠,然後死Q埋,到時唔好嘈就得。

引用:
原帖由 正傻西4 於 2021-10-15 12:12 AM 發表

係你呢類人渣剩係嘈封大陸關,唔去嘈封南亞關,雙重標準,害死全香港市民,就係黃絲陷家鏟。

咁鍾意放南亞病毒入嚟, 真心希望佢地小朋友因為比外傭傳染中新冠,然後死Q埋,到時唔好嘈就得。
乜你唔知 香港特區政府唔係為市民服務的 愛國者治港 你連投票嘅影響力都冇 人哋外長嘈咋 強制打針都要跪低 😆 根本就唔係市民支唔支持 涉及外交關係 特區政府聲都唔敢聲啦 中央亦都唔會為咗你條柒頭影響中菲關係囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]