• 瀏覽: 47,308
  • 回覆: 190
+5

特首林鄭月娥今日已公布本屆任內最後一份《施政報告》,本港土地供應問題迫在眉睫,加上中央高調關注房屋問題,預料房屋政策將會是施政報告重中之中,焦點落在大舉發展新界北,包括發展住宅,增加交通基建,建鐵路連接深圳前海及皇崗,正如林鄭月娥昨日說,報告會聚焦未來,融入國家發展大局,回應市民希望政府能解決房屋和土地問題。

原來係睇重房屋,  雖然係遲左, 但都好過無嘅

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/684589/施政報告-直播-林鄭月娥-聚焦解決房屋土地問題-融入國家發展

林鄭食屎啦, 在任三年唔做野, 臨走先黎個大改革, 佢唔好臨死前先改革
見到佢就憎

引用:
原帖由 woody666 於 2021-10-6 11:25 AM 發表
林鄭食屎啦, 在任三年唔做野, 臨走先黎個大改革, 佢唔好臨死前先改革
見到佢就憎
見到先憎??

解決房屋土地問題好似無咩料到

解決房屋問題講有乜用,起樓啦!仲講

同以往一樣, 講多過做, 不會有太大期望。

引用:
原帖由 woody666 於 2021-10-6 11:25 AM 發表
見到佢就憎
齋吹無損失...

其實一早係2至3年之前應該咁做啦,根本政府之前冇心去搞好房屋問題

引用:
原帖由 IwinU 於 2021-10-6 11:41 AM 發表
解決房屋土地問題好似無咩料到
係根本無回應到問題.
有錢人住豪宅, 窮人住窮屋. 咁無問題.
但好多時係.
有人1個擁N個單位,之後可以會愈黎愈多...
有人想要一個都唔得.
有既隨時又保唔住...
呢D問題唔係起多既問題...係負擔既問題

"房住不炒"呢點完全無做過野囉...

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-10-6 11:48 AM 發表
同以往一樣, 講多過做, 不會有太大期望。
凸區政府比黑犯民、毒媒
一直破壞政府施政
生人死人刀冇🉐️住

引用:
見到佢就憎
之前黃屎玩嘢,乜都做唔到,公園又band, 填海又bang

算吧啦 !! 林鄭齋講唔做 (預咗啦) ... 夠鍾就收工走人 

引用:
見到佢就憎
三年前唔憎?

點解無題"空置稅" 

陳同佳享完福未?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]