• 瀏覽: 5,007
  • 回覆: 18
外國疫情仍然好嚴重,Kelly真係唔鼓勵大家周圍飛。一名八十後港男就喺社交平台分享佢「痛不欲生」嘅經歷,話三個月前同太太坐飛機去美國,喺航程中被無戴罩嘅乘客「圍攻」,懷疑咁搞到夫婦二人一齊感染Delta變種病毒!

樓主憶述當時飛機滿客,佢前後左右分別坐住幾個無戴口罩嘅人,雖然空姐提醒各人戴上,但佢走開後,各人又除罩。至於樓主自己,就打孖戴咗口罩同面罩,仲戴埋手套,喺飛機上十四小時只係食咗一餐。佢一落機就出現症狀,之後,佢同太太一齊被美國當局安排去酒店免費隔離,樓主中咗招:「覺得會瞓瞓吓過咗身!」佢又話有人定時巡房敲門「確保我未死」,隔離期間佢不斷「發燒、退燒、發冷、頭痛、咳嗽」,完全失去胃口,好彩佢仲後生,病咗十日,靠自己免疫力康復,足足瘦咗十磅,感慨「好彩我同佢(妻子)大步檻過」。
https://hd.stheadline.com/news/c ... 圍攻-港夫妻飛美中招-覺得會瞓瞓吓過身

明知美國肺炎疫情嚴重得成為全球死亡率最高的國家, 皆因美國人不喜歡戴口罩所致, 死了七十萬人, 美國人仍然高叫寧要自由不要口罩......
事主夫婦仍要去美國旅行, 就等於'明知山有虎,偏向虎山行'了。

中咗招覺得會瞓瞓吓過咗身!
而且期間佢不斷「發燒、退燒、發冷、頭痛、咳嗽」,完全失去胃口, 都咪話中招唔恐怖

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-10-6 12:21 PM 發表

標榜最科技最尖端嘅國家竟然最不科學應對疫情,抵死
最冇公德心的人都在美國

有人唔做做曱甴🪳,無辦法,千萬咪返呀

去得尾角就預咗啦

美國唔戴口罩 呢啲唔叫自由 係自私

佢哋自私在,覺得自己後生健康,中左都無事,但係惹咗俾人,人地分分鐘冇命

引用:
原帖由 劉婕 於 2021-10-6 11:43 AM 發表
中咗招覺得會瞓瞓吓過咗身!
而且期間佢不斷「發燒、退燒、發冷、頭痛、咳嗽」,完全失去胃口, 都咪話中招唔恐怖
啲人話好想同呢隻病毒共存喎⋯⋯

有人唔做做曱甴,
有安全的香港不留,千里迢迢去送死!

過得去美割,當然預計會中招先。

飛機高危

引用:
原帖由 三碌木 於 2021-10-6 06:00 PM 發表

啲人話好想同呢隻病毒共存喎⋯⋯
特別係唔想通關那批曱甴

引用:
原帖由 shun08 於 2021-10-6 05:18 PM 發表
佢哋自私在,覺得自己後生健康,中左都無事,但係惹咗俾人,人地分分鐘冇命
香港後生點會顧人地?
佢地自己都顧唔掂自己

主題標籤 #delta
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]