• 瀏覽: 26,576
  • 回覆: 158
+19
山寨大陸創意冇問題, 大大方方認山寨就可以, 不要過一排反過來話大陸山寨你們小日本

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-10-5 09:41 AM 發表
日本開又唔一定係日本人開既
Good observation

其實抄係無咩問題. 
問題係佢有冇真係抄到足請聾啞人仕
呢的好野, 多啲人做仲好. 

開始有人山寨中國嘢係好事

分分鐘又係中國人開, 好似名創之類

引用:
原帖由 ENDLIKE 於 2021-10-5 09:35 AM 發表
中國抄得人多,依家人地抄你轉頭當打和
哈!真係無恥回應~走狗

一「毛」一樣,條毛都一樣,哈

點解唔講清楚個老闆係咩人係咪都係山寨人

引用:
原帖由 ooqq3 於 5-10-2021 09:37 AM 發表
日本咪又係上世紀抄襲起家
山寨之王

引用:
原帖由 ooqq3 於 2021-10-5 09:37 AM 發表
日本咪又係上世紀抄襲起家
係,但到起咗家之仲抄就有點兒那個

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-5 09:07 AM 發表
不知道大家還記得之前上海開的「熊爪咖啡」嗎?因為它積極僱用殘障人士的理念,當時真的是讓所有人都非常感動,連國際媒體都爭先報道,紛紛讚賞!這

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211004/521748628235096064618275.jpeg/d37eWWozJxogb-DP-pR9-9CJ6oDryZiFS0s-uEtLPrg?v=w1280r16_9 ...
日本仔一向中意抄中國野
你見日本的漢字就知

但歐美白皮就成日老屈中國抄佢地野
D白皮最中意食大痲,
有冇見中國人學佢地

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-10-5 09:07 AM 發表
不知道大家還記得之前上海開的「熊爪咖啡」嗎?因為它積極僱用殘障人士的理念,當時真的是讓所有人都非常感動,連國際媒體都爭先報道,紛紛讚賞!這

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211004/521748628235096064618275.jpeg/d37eWWozJxogb-DP-pR9-9CJ6oDryZiFS0s-uEtLPrg?v=w1280r16_9 ...
必須立此存照,否則過一兩個月,又有人發動輿論,話上海店是山寨日本店

引用:
原帖由 kxkx 於 2021-10-5 09:41 AM 發表
日本開又唔一定係日本人開既
同香港有班柒頭唔認自己係中國人一鳩樣囉!

引用:
原帖由 凡間薯仔 於 2021-10-5 09:33 AM 發表
日撚轉頭會話中國抄佢哋嘅
精日撚話日本肯抄你哋,係你哋嘅光榮

話唔定日本嗰個有 glory hole

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]