• 瀏覽: 61,689
  • 回覆: 278
+7
共全球產

係老美至可以 話要就要

引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-10-4 06:11 PM 發表
所以中國唔畀擁有國內個人訊息資料嘅公司喺尾國上市係啱嘅
之前滴滴出行仲話安全

資料唔會比老尾

美國式民主, 自由(搶)...

引用:
原帖由 南特 於 2021-10-4 06:42 PM 發表

唔使幾年,區區呆灣邊夠d 大鱷玩,一個月夠佢輸清光
可能老美準備放棄台灣呢個提款機,盡快搶得就搶。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-10-4 05:51 PM 發表
全球半導體行業遭遇產能緊張、晶片漲價已經一年,包括汽車在內的多個行業都嚴重受到影響,為了調查晶片缺貨的原因,美國商務部上周再次舉行半導體高

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210312/447109685825245184398761.jpeg/ZDWuwEHszYMDBaGegm7EsALlUBwGSqZsWSW2IFkltiA?v=w1280r16_9
主子陳完唔畀錢咁咪唔算賣🤔🤔

引用:
原帖由 luckyma 於 2021-10-4 07:39 PM 發表
美國式民主, 自由(搶)...
第一步要交出原材料供應商及客戶資料.......!!
現在要交出處理器的運算公式...........!!

真的明搶..............!!

北京應該會強硬對應,如果逼虎跳牆,大陸係敢收台灣

台蛙好快會發現 --- 台積電不是台灣的 

原來世界警察就係黑警

引用:
原帖由 東方紅 於 2021-10-4 06:20 PM 發表
等睇美佬幾時向台織殿羅織罪名,過境時拉人,跟住罰佢鉅款,坐十年監,最後核心業務出售畀自己。
畀人拉嗰個會唔會係蔡大媽呢?
Alstom 翻版??

引用:
原帖由 starr 於 2021-10-4 07:47 PM 發表
台蛙好快會發現 --- 台積電不是台灣的 
台積電應該仍然是台灣的,但剩下外殼,技術及生產線就....

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-10-4 07:36 PM 發表

我估美國量產會自用,跟住整死埋台積電,日韓晶片廠,佢就寡頭壟斷晶片供應市場,要攪好快可以攪到,2~3年內就完成
提高美國企業優勢,正路。其實大家都知美國霸權,只係唔敢反。

依家似係美國聯手西方想壟斷喎。

引用:
原帖由 ~JW 於 2021-10-4 07:50 PM 發表

台積電應該仍然是台灣的,但剩下外殼,技術及生產線就....
美國大股東、美國技術,其實從來都唔係台灣既,只係台蛙自high

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-10-4 05:51 PM 發表
全球半導體行業遭遇產能緊張、晶片漲價已經一年,包括汽車在內的多個行業都嚴重受到影響,為了調查晶片缺貨的原因,美國商務部上周再次舉行半導體高

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210312/447109685825245184398761.jpeg/ZDWuwEHszYMDBaGegm7EsALlUBwGSqZsWSW2IFkltiA?v=w1280r16_9
睇真D咩叫"共產"啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]