• 瀏覽: 61,437
  • 回覆: 278
+7
賣比大陸仲有錢落袋,比老美相中唔止渣都冇,隨時仲有殺身之禍。

又想食人隻車

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-10-4 05:54 PM 發表
講「反壟斷」都戇尻,是想知道所有客戶是誰,訂造過乜貨
如果台積電有賣過晶片比大陸就大0樂

又多一間阿爾思通

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-10-4 06:49 PM 發表

如果台積電有賣過晶片比大陸就大0樂
多餘啦,晶片市場有7成係大陸呀。

引用:
原帖由 briancccc 於 2021-10-4 06:51 PM 發表

多餘啦,晶片市場有7成係大陸呀。
食花生囉

唔交又話要制裁,交左台積電日後死得.(無得日後吹世界第一之類)

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-10-4 05:51 PM 發表
全球半導體行業遭遇產能緊張、晶片漲價已經一年,包括汽車在內的多個行業都嚴重受到影響,為了調查晶片缺貨的原因,美國商務部上周再次舉行半導體高

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210312/447109685825245184398761.jpeg/ZDWuwEHszYMDBaGegm7EsALlUBwGSqZsWSW2IFkltiA?v=w1280r16_9
搶唔到華為就去搶台積電

做尾國走狗真可憐

中國快D武統
遲D俾老美焦土呆灣省

都唔係新聞,預都預左會搶台積電,呆灣敢sayno咩

美國連偷都費時,要強搶!🤬🤬

自由貿易,一句反壟斷就可以推翻,自由民主,一句國安亦可以推翻。迷信自由可以救世既人唔知肯醒未

引用:
原帖由 嫖、賭、飲、吹 於 2021-10-4 06:46 PM 發表

美國唔係做唔到,美國有英特爾, 只不過唔知道台積電、三星呢兩個對手嘅客戶要啲咩貨?咩價錢?

美國知道咗搶生意咁咪容易囉!
只係呢個原因,直接同客戶傾就得。

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-10-4 05:54 PM 發表
講「反壟斷」都戇尻,是想知道所有客戶是誰,訂造過乜貨
老美要出國安法了!

最奇的是, 用美國法律來制別人的家.....!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]