• 瀏覽: 3,050
  • 回覆: 34
位於元朗流浮山上白泥的「拯救遺棄寵物中心」(RCAP),標榜尊重及珍惜每條寶貴生命,去年獲275萬元捐款。不過今年8月5日,警方、漁護署及愛護動物

假愛心 真呃錢
如此任由狗隻生病長期痛苦,呢D錢食左都背脊骨落吧!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/01偵查/676738/拯救遺棄寵物中心被揭非法埋狗屍-場主-挖到狗屍又如何

horrible 

寧願狗狗被人痛快咁食落肚有尊嚴地死去,遠勝於被港人殘虐過住啲生不如死既日子

被人吹捧 大家捐款 沒人跟進

好多呢o的中心背後做既野.... 都係借o的寵物黎搵著數, 好少係全心全意為左班遺棄寵物

咁又唔係喎!狗自然會死!死左可叫魚護署/食環收屍!佢選擇掘地埋屍反而係仲有感情,10年百隻唔算多!
至於有D狗有病唔睇醫生係可以理解,睇醫生好貴,每次過千!通常小病都唔會睇!

照桑辰講要風光大葬先啱!

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2021-10-4 10:28 AM 發表
咁又唔係喎!狗自然會死!死左可叫魚護署/食環收屍!佢選擇掘地埋屍反而係仲有感情,10年百隻唔算多!
至於有D狗有病唔睇醫生係可以理解,睇醫生好貴,每次過千!通常小病都唔會睇!
成年獲275萬元捐款剩係買狗糧?

講過好多次
有拯救同遺棄字眼嘅真係冇乜幾多好人
呢間野 我當年叫佢地幫手去救八鄉狗
佢地話忙住搞領養唔得閒
好多呢啲組織 錢就越收越多 動物就越救越少 
仲有啲就恃大騎劫獨立義工玩層壓式 基本上做野嘅都係獨立義工 但就俾啲組織出嚟攞哂彩 
到收到捐款係唔係分俾獨立義工?當然唔係啦

引用:
原帖由 skinbanana 於 2021-10-4 10:57 AM 發表
講過好多次
有拯救同遺棄字眼嘅真係冇乜幾多好人
呢間野 我當年叫佢地幫手去救八鄉狗
佢地話忙住搞領養唔得閒
好多呢啲組織 錢就越收越多 動物就越救越少 
仲有啲就恃大騎劫獨立義工玩層壓式 基本上做野嘅都係獨立義工 但就俾啲組織出嚟攞哂彩 
到收到捐款係唔係分俾獨立義工?當然唔係啦
拯救遺棄寵物中心場主可以話佢本人年薪要300萬,而家得275萬已經蝕住做,對得住天地良心

引用:
原帖由 T2. 於 2021-10-4 11:00 AM 發表

拯救遺棄寵物中心場主可以話佢本人年薪要300萬,而家得275萬已經蝕住做,對得住天地良心
呢啲組織係當一盤生意
同埋捐款真係275萬?
物資條數又唔知點計啦
我講啲江湖傳聞啦
呢啲大組織出名義工 最鍾意去啲俾人抹黑過嘅寵物店搵著數 成日話可以叫啲支持者幫襯 但就要人地俾幾多板罐頭貓狗糧佢地返去試下 
你唔俾?佢咪同支持者唱你黑店囉
呢啲人同老黑有咩分別?

毛孩愛心 L , 捐 d 錢去左邊??

引用:
原帖由 gdbyeung1988 於 2021-10-4 10:17 AM 發表
好多呢o的中心背後做既野.... 都係借o的寵物黎搵著數, 好少係全心全意為左班遺棄寵物
野豬關注組,唔知平時會做 d 乜??

引用:
原帖由 skinbanana 於 2021-10-4 11:07 AM 發表

呢啲組織係當一盤生意
同埋捐款真係275萬?
物資條數又唔知點計啦
我講啲江湖傳聞啦
呢啲大組織出名義工 最鍾意去啲俾人抹黑過嘅寵物店搵著數 成日話可以叫啲支持者幫襯 但就要人地俾幾多板罐頭貓狗糧佢地返去試下 
你唔俾?佢咪同支持者唱你黑店囉
呢啲人同老黑有咩分別?
欺騙善心的組織

引用:
原帖由 T2. 於 2021-10-4 10:54 AM 發表

成年獲275萬元捐款剩係買狗糧?
要養400隻狗,每隻狗食$15糧/日,一年都200萬!場租呢?水電費?杜蟲藥、防心臟蟲藥、防蚤……每隻狗都最少幾百/年!
仲有幾多$睇醫生呀?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]