• 瀏覽: 5,024
  • 回覆: 50
+3
引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-10-3 09:22 PM 發表

練左金鐘罩又講你知,今日早餐A改太陽旦都講埋
點只金鐘罩呀,都未出神打標童!

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2021-10-3 22:16 發表
自從習主席上台後中國整體各方面的國力真係強大好多!!! 又上太空!!!又潛入海底深溝!!!這10年真係覺得中國人好叻!!!
咩都有 係民生電無

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2021-10-3 07:26 PM 發表
10月2日,官方央視報道稱,內地首條單晶納米銅智能加工生產線在温州平陽投產。這標誌着晶片製造關鍵材料——單晶納米銅——實現國產化量產。據報道,單

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210604/477528440967270400604793.jpeg/jPN-SKx0n5pHyKqHVkj5rA7tNd0Wy97oJTP1UyUz9VM?v=w1280r16_9
一步一步向目標進發,突破封鎖!

看來尾國又要出招話偷咗尾國淫技術,
好快尾國就仆街凹家鏟通地貧窮國人的國渣

雖然可能比起其他晶片可能仲爭好遠,但有自己國產嘢係第一步,好事來

引用:
原帖由 Barocc0122073 於 2021-10-3 09:28 PM 發表
大佬呀~...真正摙住你春袋既~係~光刻機~呀~...荷蘭鬼ASML~...講到明俾埋圖紙你都做吾出(EUV)呀~...中科院,紫光,,,中蕊自已都承認~同ASML~做到出黎既~5納米同7納米~中國仲有15年既差距~.....快馬加鞭~Go,Go,Go~追追追~:smile_22 ...
摩爾定律快要到極限,用光刻機製作的硅基芯片好快就到頂。北京大學研究緊碳基芯片,新工藝不需要光刻機。
https://youtu.be/isVkWYm6IWc

引用:
原帖由 進擊的樹熊 於 2021-10-3 09:09 PM 發表

係囉,以前美國未獨霸時世界好和平
美國響全世界發動過戰爭同政變,
你哩d死曱甴全部視而不見。

引用:
原帖由 進擊的樹熊 於 2021-10-3 07:58 PM 發表
比人摙住條頸嘅難題多籮籮,解決晒至一次過曬冷喇,否則搬唔出貨,鬼知你係真係假!?
都好過有D垃圾得把囗

美國的惡毒, 玩嘢, 想用晶片操弄世界, 又失敗了

引用:
原帖由 進擊的樹熊 於 3-10-2021 22:22 發表

點只金鐘罩呀,都未出神打標童!
你呢個態度好正確

中國就係咁奇怪你越話佢冇佢就無啦啦整到出來

引用:
原帖由 乳露君瞻 於 2021-10-4 12:48 AM 發表

摩爾定律快要到極限,用光刻機製作的硅基芯片好快就到頂。北京大學研究緊碳基芯片,新工藝不需要光刻機。
https://youtu.be/isVkWYm6IWc
有高科技輔助研究事半功倍

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-10-4 08:48 AM 發表

你呢個態度好正確

中國就係咁奇怪你越話佢冇佢就無啦啦整到出來
冇錯呀,就好似當年廣州恒大咁,唔聲唔聲就攞咗亞冠,隔年又攞一次,點到我唔服。
E家佢點? 哦,E家廣州恒大已不復存在,變成廣州隊,以往用錢買的榮耀,希望以後又會無啦啦出番黎喇

引用:
原帖由 進擊的樹熊 於 4-10-2021 20:26 發表

冇錯呀,就好似當年廣州恒大咁,唔聲唔聲就攞咗亞冠,隔年又攞一次,點到我唔服。
E家佢點? 哦,E家廣州恒大已不復存在,變成廣州隊,以往用錢買的榮耀,希望以後又會無啦啦出番黎喇
希望你見到啦

引用:
原帖由 Chelseaaa 於 2021-10-4 12:50 AM 發表

美國響全世界發動過戰爭同政變,
你哩d死曱甴全部視而不見。
無錯!
佢最錯係攪咩飛虎隊同埋供應國民黨軍火彈藥醫療用品,否則之後中國邊有內戰機會?
第二錯係參加韓戰,唔係美國攪屎棍幫李承晚,朝鮮已經統一咗,南韓人民今天也能過著跟北韓人民一樣的幸福日子!
第三錯係顛覆東歐國家反叛蘇聯!讓幸福美滿的東歐人民在二戰後再度陷入貧窮絕望之中!
<略數寓字>
唉,總之一句:罄竹難書

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-10-4 08:31 PM 發表

希望你見到啦
同恒大班苦主講會啱聽D

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]