• 瀏覽: 3,454
  • 回覆: 29
許樹昌:內地冀本港收緊豁免檢疫政策及出院標準才通關港府官員早前率團到深圳,出席內地與香港疫情防控工作對接會議,通討逐步通關等事宜。

再一次證明通關條件,係大陸政府"雞蛋裏挑骨頭" ,剛開始要求連續40天0確診,再之後疫苗接種率,又再之後收緊輸入外防措施,又再再再之後收緊病人嘅出院標準,他媽的,真係要暴粗,一句講晒大陸就係唔肯通關,佢地嘅通關條件只有2個:第一林鄭下台,第二等香港經濟徹底跌落谷底,成為中國嘅二三線城市。普通市民,尤其是基層市民的民生俾呢啲政治官員玩死。

新聞來源連結:

https://www.881903.com/news/local/2411903

引用:
原帖由 中午污濁的樓主 於 2021-10-3 01:05 PM 發表
許樹昌:內地冀本港收緊豁免檢疫政策及出院標準才通關港府官員早前率團到深圳,出席內地與香港疫情防控工作對接會議,通討逐步通關等事宜。

https://stream.881903.com/public/5454895fb89bb9f02618e9b47fd3e0d4/2021/10/da57de667fb0ee18470c3510bfd5977a.jpg

再一次證明通關條件,係大陸 ...
無乃由, 林鄭下唔下台, 怎會是通關條件??

最終全世界都要執行中國標準才能戰勝疫情,這是科學,不是政治問題

引用:
原帖由 wantfunming 於 2021-10-3 01:25 PM 發表
最終全世界都要執行中國標準才能戰勝疫情,這是科學,不是政治問題
其實過多1,2年
世界會分了清0區,共存區
清0區只有中國,香港,澳門

引用:
原帖由 wantfunming 於 2021-10-3 01:25 PM 發表
全球貿易、往來死晒, 唔病死都餓死啦!!

舔共狗隻成日要求通關,但唔做好自己本份

引用:
原帖由 dylan_l 於 2021-10-3 01:29 PM 發表
舔共狗隻成日要求通關,但唔做好自己本份
香港雞蟲鳩癢難忍呀!!

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-10-3 01:28 PM 發表

其實過多1,2年
世界會分了清0區,共存區
清0區只有中國,香港,澳門
過多1,2年,白皮都死晒啦,已經冇共存區

許磚家, 這豁免檢疫白痴政策正常人都認為是防疫漏洞, 係你們這班磚家組和高官們個腦俾屎塞住諗唔到啫

引用:
原帖由 湊熱鬧的人 於 2021-10-3 01:32 PM 發表
許磚家, 這豁免檢疫白痴政策正常人都認為是防疫漏洞, 係你們這班磚家組和高官們個腦俾屎塞住諗唔到啫
「港女」無外傭, 會死架;你睇幾多輸入個案都係由外傭帶入!!

中央吾出聲證實,政府講我都係當佢地係到吹水

成班黃狗搏命吠, 想唱衰通關, 其實回鄉卡又無, 安心又唔裝, 通關關你地撚事咩?

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-10-3 02:31 PM 發表

「港女」無外傭, 會死架;你睇幾多輸入個案都係由外傭帶入!!
外傭都會隔離, 最可怕的是妮歌潔曼這種

講D唔講D:

"他表示,內地衛健委將向本港提供書面建議,之後可能會派人到本港實地考察防疫措施。他認為,若本港的防疫措施跟得上內地,本地個案並持續「清零」,與內地恢復通關的機會高,但根據澳門的經驗,相信要最少4至5個月商討,估計期間會有第二輪的兩地專家對接會議。"

我都話左國內會正式有套通關標準,到時香港照跟就無死

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]