• 瀏覽: 12,282
  • 回覆: 104
+5
  (星島日報報道)新加坡上周五新增二千九百零九宗確診新冠病例,是疫情爆發以來,連續第四天創單日新高。當局首次公布疫情熱點地圖供民眾參考,方

所以新加坡同香港的旅遊氣泡經過 2次爆破後,香港都唔玩了。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1748942/即時-國際-獅城單日增近3000人確診又新高

而家新聞都無報世界各地疫情

引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-10-3 08:10 AM 發表
而家新聞都無報世界各地疫情
1 年後疫情,已經不是新聞了。

獅城已經棄守了.

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-10-3 08:12 AM 發表
新加坡死亡率好低
寧要   高感染率但低死亡率  或
低感染率但高死亡率?

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-10-3 08:17 AM 發表

寧要   高感染率但低死亡率  或
低感染率但高死亡率?
經濟發展緊要過健康

好高

附件

IMG_20211003_082036.jpg(94.62 KB)

與病毒共存,好有大愛精神噢!

點解突然間咁多

唔死得唔代表幸運,中標後有後遺症伴終身比死仲痛苦,行兩步就氣喘,周身酸痛無法入睡

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-10-3 08:12 AM 發表

1 年後疫情,已經不是新聞了。
根本, 啲人就係over-worry. 😌

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-10-3 08:25 AM 發表

邊有得諗點揀
事實新加坡感染接近10萬人
死亡人數仲少過香港只103人
絕對有條件回復生活正常

https://news.qq.com/zt2020/page/feiyan.htm#/global?nojump=1
其實, covid-19感染率高低有咩好緊張?衹代表, 它是一種新傳染病, 人類抗體比較小咁解~

引用:
原帖由 虎門叮噹 於 2021-10-3 08:55 AM 發表
唔死得唔代表幸運,中標後有後遺症伴終身比死仲痛苦,行兩步就氣喘,周身酸痛無法入睡
好多疾病, 都有後遺症架啦!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]