• 瀏覽: 18,552
  • 回覆: 114
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2021-10-2 11:07 PM 發表
聖誕樹可以出門口斬,
但上面D裝飾品,燈飾,全部來自中國,
仲有玩具及日用品,
就算溫暖牌冷衫,D線原料都係外國進口,
自己手織。
裝飾品,燈飾etc歐洲都有架

引用:
原帖由 kamao2011 於 2-10-2021 09:28 PM 發表
聖誕節對無數西方人來說是個非常重視的日子,除了準備聖誕樹、聖誕咭、火雞、禮物等應節物品外,與至親好友聚首一堂歡度佳節亦十分重要。雖則現時距

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211001/520601093256777728380952.jpeg/46e7Sk6emYNVWNdKRFJaSOzwj6FqXYy5geHn6oHh5-o

西方人民的 ...
可以學東京奧運咁,將聖誕節推遲一年搞
或者學香港黃絲話齋,COVID-19同南丫海難一樣死好多人,係國殤,應從今以後取消慶祝聖誕

貨就上晒船........美國收唔到貨咪告美國海關+碼頭lor

引用:
原帖由 kamao2011 於 2021-10-2 09:28 PM 發表
聖誕節對無數西方人來說是個非常重視的日子,除了準備聖誕樹、聖誕咭、火雞、禮物等應節物品外,與至親好友聚首一堂歡度佳節亦十分重要。雖則現時距

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211001/520601093256777728380952.jpeg/46e7Sk6emYNVWNdKRFJaSOzwj6FqXYy5geHn6oHh5-o

西方人民的 ...
中國供少d電就攪到外國過唔到節,你話大陸無電係有心定無意🤣🤣

bno係英國點生活

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2021-10-2 10:00 PM 發表
又要買定一噸花生🥜等睇戲啦!!!特別是陰蟈!!!

希望中國早日解決電力問題不要俾人做笑柄!!!
乜你覺得中國真系想解決電力問題咩
十幾年來未聽過有缺電
突然全國工業重鎮都缺電
好難自完其說

引用:
原帖由 goaheadman2300 於 2021-10-2 09:39 PM 發表
其實發生咩事會咁???
中央玩9班白皮!

可以廢物利用,舒緩吓慘淡景況。譬如利用美鈔,摺聖誕樹同各種裝飾物,以至玩具

引用:
原帖由 kof2002um 於 2021-10-5 02:40 PM 發表

中央玩9班白皮!
白人高高在上的日子已過時,玩人最終害死自己,看看鷹腳沒有油沒有食物,便知道管治權正在崩潰中。

引用:
原帖由 神之手raymond 於 2021-10-5 02:35 PM 發表

乜你覺得中國真系想解決電力問題咩
十幾年來未聽過有缺電
突然全國工業重鎮都缺電
好難自完其說
以前都缺。我系大陸開廠。但無今次咁急,正常應該系煤價貴曬,的確唔想貼錢發電,再加上又想壓制系西人。唔供咁多貨比你。。全球攬炒。。不過中國人頂得住,外國示唔示威就難講

有錢有貨就買,無貨想買都買不到,唔一定要買。

唔掛燈飾咪一張張美金咁掛上棵聖誕樹
可能仲靚添呀🥲

引用:
原帖由 kamao2011 於 2021-10-2 09:28 PM 發表

西方人民的 ...
英美真的慘,但東方某國連慶祝聖誕節都被禁,

又如何?

引用:
原帖由 小窮鬼 於 2021-10-2 09:40 PM 發表
聖誕節點可能冇聖誕樹?!😂
我已經同我小朋友講左今年唔會有聖誕禮物,因為聖誕老人要入境隔離,所以派唔到聖誕禮物

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]