• 瀏覽: 18,588
  • 回覆: 114
  • 追帖: 1
聖誕樹可以出門口斬,
但上面D裝飾品,燈飾,全部來自中國,
仲有玩具及日用品,
就算溫暖牌冷衫,D線原料都係外國進口,
自己手織。

抵9死咁撚懶,其實個疫情都要逼住全球玩內循環,自己唔逐步做返d生產,遲早餓系死

幫你減少貿易逆差...

引用:
原帖由 kamao2011 於 2021-10-2 09:28 PM 發表
聖誕節對無數西方人來說是個非常重視的日子,除了準備聖誕樹、聖誕咭、火雞、禮物等應節物品外,與至親好友聚首一堂歡度佳節亦十分重要。雖則現時距

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211001/520601093256777728380952.jpeg/46e7Sk6emYNVWNdKRFJaSOzwj6FqXYy5geHn6oHh5-o

西方人民的 ...
搵淘寶

恭喜

西方撚一面要打壓中國,另一方面又要中國生產,提供貨品,真係精神分裂

引用:
原帖由 kamao2011 於 2021-10-3 06:23 AM 發表

東莞呢?
唔好提,完全無去過

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2021-10-3 08:23 AM 發表

唔好提,完全無去過
聽老友講到眉飛色舞,我都係冇去過呀

就黎老美印多多錢都冇用
要黎生火煲飯啦

引用:
原帖由 kamao2011 於 2021-10-2 09:28 PM 發表
聖誕節對無數西方人來說是個非常重視的日子,除了準備聖誕樹、聖誕咭、火雞、禮物等應節物品外,與至親好友聚首一堂歡度佳節亦十分重要。雖則現時距

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211001/520601093256777728380952.jpeg/46e7Sk6emYNVWNdKRFJaSOzwj6FqXYy5geHn6oHh5-o

西方人民的 ...
又話經濟差,有生意又唔做,班鬼仔想點呢?

引用:
原帖由 果個大大名車 於 2021-10-2 09:53 PM 發表
買乜?環保少女講下野啦!佢係咪死左?
佢講吾到,因為佢支持環保,要扮聖誕樹。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]