• 瀏覽: 18,640
  • 回覆: 168
+11
引用:
..... 南丫海難為香港開埠以來死傷最慘重之海難事件,香港政府 8 年來對此事的態度卻是避而不談、瞞天過海 .....
南丫海難肯定唔係香港開埠以來死傷最慘重之海難事件
佛山輪海難釀成88人死亡
https://zh.wikipedia.org/zh-hk/佛山號翻沉事故

引用:
原帖由 一名業餘足球員 於 2021-10-1 10:14 AM 發表
編按:南丫海難發生已 9 年,死者家屬在海難 9 周年前夕向外界發公開信,批評兩任行政長官未有正視家屬訴求,檢...

十月一日、 南Y島海難九週年, 三十九條人命, 每年今日十月一日只會記著這件事, 除海事處班公務人員,付責調查的人,其他香港人永世難忘,涉事的海事處公務員你睡得安樂嗎? 39人命39個家庭。

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/society/南丫海難死者家屬公開信-特區政府處事雙重標準讓市民感到心寒
我只係記得當日黃痴瘋冷血亂插特首到場關心

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 1-10-2021 12:53 PM 發表
個局長都坐緊監你哋仲想點撚樣?
擺明一班黃絲十月一尋釁滋事。
我估封公開信可能係由立場寫的,不如問下個總編輯佢想點撚樣,係咪要交換釋放佢老婆?

黃畜又想試水溫挑戰國安法?找死

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-10-1 05:26 PM 發表

點解左邊嗰位女士咁好笑容嘅
可能嗰日係十月一號啩!

引用:
原帖由 得閒看看 於 2021-10-1 01:15 PM 發表

佢哋會話:國家生日遠遠重要過紀律部隊個人員生死。
唔滿意就移民啦

家屬嘅訴求都係R爛腳要大筆賠償姐,都係一堆乞衣。

引用:
原帖由 一名業餘足球員 於 2021-10-1 10:28 AM 發表
十月一日 南丫島海難日
十月一日 南丫島海難日
十月一日 南丫島海難日
唔滿意就移民啦

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-10-1 01:03 PM 發表
今日亦都係Madam Lam頭7,作為一位撐警人士,今日我真係慶祝唔落
慶祝唔落就移民啦

引用:
原帖由 得閒看看 於 2021-10-1 05:50 PM 發表

可能嗰日係十月一號啩!
你倆真係活寶貝. 一問一答. 定係同一人

黑傳霉除左識抹黑洗腦,仲識咩?

引用:
原帖由 得閒看看 於 2021-10-1 01:15 PM 發表

佢哋會話:國家生日遠遠重要過紀律部隊個人員生死。
你都冇靈魂, 你識條鐵咩!
香港紀律部隊走在前線, 他們的功能唔系行行企企, 佢地嘅使命就系要維持香港嘅安定。

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-10-1 01:03 PM 發表
今日亦都係Madam Lam頭7,作為一位撐警人士,今日我真係慶祝唔落

海難與國慶風馬牛不相及,垃圾黑霉連同黃畜又想尋釁滋事,事件已經審判終結並定罪

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]