• 瀏覽: 2,552
  • 回覆: 22
西九龍總區重案組根據線報,得悉有不法分子於住宅單位內收藏大批非法槍械及武器,遂於昨晚(9月30日)10時半採取行動,突擊

睇黎仆街黃甴真係想去坐監

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211001/bkn-20211001000546843-1001_00822_001.html?fbclid=IwAR1zvcmuy2XK15Aaz4-fYwNRoyR8w3qMUB8uJ_Rt_1I-hWB69GSNz3XOunQ

一對恐怖!

真槍定氣槍呀
成枝M16嚟到香港海關唔知!?

黑蛹

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-10-1 07:46 AM 發表

以前香港好似有舖頭專賣氣槍
而家又變咗犯法?

如果唔係真槍就唔好出黎做Show囉
氣槍發射超過兩焦耳已違法,法律上與真槍一樣!
唔識唔好出嚟七啦

重案組做得好.

引用:
原帖由 dfmtf 於 2021-10-1 07:31 AM 發表
真槍定氣槍呀
成枝M16嚟到香港海關唔知!?
班恐怖黃曱好多係網上面買零件,入到嚟香港至組裝

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-10-1 07:57 AM 發表

我意思係真槍先有興趣知
呢D你驗到係超標先算
氣槍唔好出黎做Show 
以前改裝槍間唔中都有架啦
你有冇聽過香港有人拎氣槍射死人?
你有冇興趣知,冇人有興趣知喎
只要班黃狗畀人拉曬就得

內文都唔睇就衝出嚟柒正正就係黃狗特色

探員相信部分改裝槍械超過法例規定的兩焦耳,經初步調查後,遂以涉嫌「無牌管有槍械」及「藏有違禁武器」,拘捕單位內一男一女,而該批檢獲的槍械將交予軍械法證科檢驗,警方正調查兩人收藏該批改裝槍械及武器目的。

黃畜為咗時革收集咗大量武器,不過佢哋出師未捷已踩屎,着草嘅着草,坐監嘅坐監,鳩縮嘅鳩縮,慘敗收場

又清理咗兩隻兇悍曱甴

捉打狗

警方做得好
破獲危害生命殺傷力強大的武器庫
和拘捕2隻禍港曱甴

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-10-1 07:46 AM 發表

以前香港好似有舖頭專賣氣槍
而家又變咗犯法?

如果唔係真槍就唔好出黎做Show囉
改裝都非法喎

定你同果家人好熟
知內情?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]