• 瀏覽: 18,026
  • 回覆: 70
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-9-30 08:47 PM 發表

放心, 李生辦事效率好高, 搬碼頭話咁快搞掂;如果個碼頭係由長江發展住宅既話~
係喎,政府俾個塊地我,我起重快。

世紀工程。

呢件小事姐,起公屋先至涉及全港利益,一句講哂,過去政府無作為都係大家一起推成

即是話97回歸後已經開始了工程!

引用:
原帖由 不含色素 於 2021-9-30 03:19 PM 發表
市民引頸以盼23年的旺角道天橋橫跨彌敦道工程終於完工,天橋將於今(30日)下午5時正式啟用。被指是「蝸牛工程」的旺角道行人天橋系統,由私人發展商出資興建,因高壓電纜等不同問題一再延誤。如今天橋裝上鋁製頂蓋,電梯及升降機已經駁電。不少途人駐足觀看,紛紛表示「好靚、終於起好。」

工程人員表示,旺角道行人天橋橫跨彌敦道一段將於今(30日)下午5時啟用。啟用前,人員為升降機等設施作檢查。新橋的橋 ...
自從消滅黃屍議員同公務員後,香港將會高速進步!!

肯定係藍屎狗內鬼同之建制區議員拖延工程呃工程費拉!

引用:
原帖由 大圍寶叔 於 2021-9-30 03:36 PM 發表
點解香港政府唔申請埋入健力士紀錄,起條咁嘅天橋要用廿幾年!🤭真過份!
黃屍又出黎抽水,你咁叻你起呀笨?

時間好耐

引用:
原帖由 detention 於 2021-10-4 09:40 AM 發表

黃屍又出黎抽水,你咁叻你起呀笨?
盲撐對自己無幫助!你同啲黃絲思想無分別!
因為你哋一共同特徵就係………………………………………………………………………………………………………………唔用腦 🤭

引用:
原帖由 大圍寶叔 於 2021-9-30 03:36 PM 發表
點解香港政府唔申請埋入健力士紀錄,起條咁嘅天橋要用廿幾年!🤭真過份!
香港有排未排到。民主病毒國家更加誇張啦。
不過香港去除民主毒之后,以後效率會高很多。

引用:
原帖由 大圍寶叔 於 2021-10-4 01:17 PM 發表

盲撐對自己無幫助!你同啲黃絲思想無分別!
因為你哋一共同特徵就係………………………………………………………………………………………………………………唔用腦 🤭
甘其實香港回歸后中民主毒,你好多手足為反而反,制造仇恨。所以效率系低左。不過都是民主毒病症。
以後會好很多啦。效率會貼90年前的香港。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]