• 瀏覽: 51,731
  • 回覆: 187
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 behappy1997 於 2021-9-30 07:26 AM 發表
新疆美女被西方社會價值毒化, 系唔系一定要攞個胸出嚟俾人睇至叫靚呢! 中國人嘅社會價值在哪裡? 佢地都知道自己系新疆知名人, 可能也需要同時體現新疆嘅價值而不是攞對大大的胸脯俾人睇, 批開大腿俾人睇先至叫好。  其實失去自我價值嘅人文,不單在自己社會沒有出路, 也會在外國社會被人看不起, 本來起于自我價值, 最終只會埋沒在資本的操作, 做資本的玩偶, 自我價值淪喪。 
你係咩年代人?思想咁到嘅。

引用:
原帖由 巴士真心事 於 2021-9-30 05:49 AM 發表
想去新疆旅遊!
明年暑假去啦!

引用:
原帖由 little-fish 於 2021-9-30 01:07 AM 發表

美國電影公司走去新疆拍片,主提是阿富汗的平和穩定生活(有關風箏),係美國冶下的阿富汗揾唔到靚靚村莊,唯有去新疆拍
電影係  追風箏的人 ?

引用:
原帖由 summonccs 於 2021-9-30 08:41 AM 發表
部戲叫《追風箏的人》
2021年8月30日,中國新疆維吾爾自治區當地政府在京舉行的涉疆問題新聞發佈會上發表了對於美方邊指責和抹黑新疆邊來為電影取景一事的看法。新疆維吾爾自治區政府發言人徐貴相表示:「『911』事件之後,美國以反恐之名入侵阿富汗,使阿富汗處於戰亂動盪之中,難以找到和平與安寧之所,所以劇組就選擇到中國新疆喀什塔縣等地取景拍攝。美國給阿富汗帶來了戰火紛飛、社會動盪、民不聊生,連拍部電影都找不到合適的拍攝地。而中國新疆安定祥和,美國卻視而不見,反而污稱新疆侵犯了人權,『這是多麼的虛偽』」[4]。

8月31日,中國中央電視台在其當天的新聞節目中,指控美國這部拍攝的以阿富汗為背景的電影《追風箏的孩子》,其中人民安居樂業的畫面取景自中國新疆。報道指出美國打着「侵犯人權」的旗號誣衊新疆和美化自己在阿富汗的所作所為[5]。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-9-30 06:42 AM 發表
白人國家傳媒假話連篇。
白人傳媒基本上喜歡抹黑別人為己任,

美媒:新疆女仕不帶面沙是抹殺伊斯蘭宗教。
德媒:阿富汗要女仕帶面沙是不自由。
西媒龍門點射都要入你。

引用:
原帖由 巴士真心事 於 2021-9-30 05:49 AM 發表
想去新疆旅遊!
想啊。。。。要去幫手滅絕啲羊肉串🤔🤔

各位可以上油管睇下“安妮古麗”同“冒險雷探長”視頻睇下真實新疆係點。雷探長展示左新疆“八卦城”嘅風采。

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2021-9-30 05:43 AM 發表

真係笑死,差唔多全世界嘅伊斯蘭國家支持中國,得一班滿手伊斯蘭教徒鮮血嘅西方白人政客話要幫新疆穆斯林。
follow US's order

引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-9-30 01:30 AM 發表
美國不會接受事實
美國佬的美肺死咗七十萬人
佢地都可以講話, 美國抗疫第一

引用:
原帖由 Binibini 於 2021-9-30 09:06 AM 發表
各位可以上油管睇下“安妮古麗”同“冒險雷探長”視頻睇下真實新疆係點。雷探長展示左新疆“八卦城”嘅風采。
果位新疆美女, 自稱是女漢子, 飲白酒好似飲水咁, 睇見都佩服

西方真係好無恥。人地新疆民眾安居樂業,生活得好好地,係要想搞亂人地既地方既。係要老屈中共乜種族滅絕,乜強迫勞動既,最後原來係話番自已做過既野。西方真係要等天收。

引用:
原帖由 robin09 於 2021-9-30 08:15 AM 發表

新疆人歷來能歌善舞,喜歡表演。
你別以為穆斯林都是保守的,包的緊緊的。
那只是近40年的事,是沙特瓦哈比教派興盛后的結果。
新疆歌舞世界聞名

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2021-9-30 05:43 發表

真係笑死,差唔多全世界嘅伊斯蘭國家支持中國,得一班滿手伊斯蘭教徒鮮血嘅西方白人政客話要幫新疆穆斯林。
+1!

美狗低毀新疆,又話滅絶
新疆都唔知幾繁榮,人口不斷增加
美狗滅絶印第安人就係事實

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]