• 瀏覽: 32,328
  • 回覆: 209
  • 追帖: 1
👍🏻

係至好講呀!  笑恥

引用:
原帖由 石子宏 於 2021-9-29 03:29 PM 發表
【Now新聞台】有議員關注健康碼系統,推出的進度以及通關後如何應用,食物及衞生局局長陳肇始稱,當局已經提升粵港澳三地健康碼轉碼系統,三地通關安排落實後可立即投入服務。 食物及衞生局局長陳肇始:「資科辦一直與廣東省及澳門健康碼技術團隊合作,提升轉碼系統功能,將疫苗接種紀錄加入轉碼功能內,為支持逐步恢復三地居民往來做好技術準備,便利三地居民日後可以利用健康碼轉碼方式,一併提交所需的入境健康申報資料,相 ...
申報打針有毛用?冇健康碼冇得追蹤對防疫冇幫助,通毛關

講到天花龍鳳都係空頭支票

引用:
原帖由 鼠貓 於 2021-9-29 03:54 PM 發表
上年就應該做啦

不過成日免檢疫就放人入嚟,呢樣先得人驚
AO黨一直堅持英美模式優於內地,依家全面破產,就係咁簡單

成日諗住快D 通關,做好自己本份先,局長!

淨係個安心出行都無力推行, 表面就話怕黃絲反對, 實質係負責推行果個高官就係黃絲. 
簡簡單單唔使用健康碼就不能出入公共場所已可以K.O.班攪破壞既黃絲.

好想🈶🉐返大灣區玩!

引用:
原帖由 飛機場7 於 2021-9-29 04:39 PM 發表
笑恥落實下面通關!隨時準備迎接!
呢張單好難搵人埋架施主

明年七月有可能通關!

AO黨唔見棺材唔流眼淚, 剩係9UP, 應該拉幾個去坐監先殺一儆佰

引用:
原帖由 ChatLaw 於 2021-9-29 04:49 PM 發表

所以我估個人猜之前成年講通關係真係其事..
不過一路最大既blocking point 係健康碼
香港一提健康碼, 大把人唔用大把人照鬧

原本唸住疫苗高都仲可以傾, 點知日推夜推唔夠7成

最後拖太耐唯有用健康碼...所以上星期去深圳有政府IT office 既人一齊去
澳門有幾成按種??從來都係有人幫藥廠搵錢姐,仲係上下齊心只推一隻呀

打齊兩針係必須的,你重未打呀?

我都好想上大陸散心,但呢個時候我都只支持有限度通關,否則一出事就含包散

引用:
原帖由 吹唔漲掹唔長 於 2021-9-29 05:34 PM 發表

AO黨一直堅持英美模式優於內地,依家全面破產,就係咁簡單
佢哋面皮厚,破乜都冇所謂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]