• 瀏覽: 32,262
  • 回覆: 209
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 何水 於 2021-9-30 03:11 PM 發表

唔對題果個係你! 安裝這程式是會被人追蹤,目的是知道你去過什麼地方。而你一口咬定要全香港人安裝才通關,不是膠官思維嗎?你要過關打齊針,有晒追蹤便可,為什麼一定要唔過關的人安裝? 有權利便有義務,不要把其他混淆在一起,你不安裝有些地方便不能到,這就是你要付出的責任。你要亂說不要緊,但我不會再和你討論。
咁接觸過誰人又要唔要知?
人哋要斷,不只是知過關的人去過邊度

你的想法正是你口中的膠官想法,否則又點會整個填紙仔安心岀行,內地澳門又點會唔通關

你個思維就係別人不同你一模一樣的想法就係亂說。大家不相識,既然你認為唔啱傾咪唔傾,論壇有黑名單功能,應該啱你用。

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-9-30 02:50 PM 發表

這就是睇政府的決心, 如政府有決心的話, 推出一些措施令那些冇健康碼的市民出行不便, 最簡單是公共交通工具, 食肆和大型商場不能出示健康碼就不能進入.  
我也同意不是一步到位, 但更同意有部份人唔用, 健康碼的實時追蹤效果會大打折扣
一步到位要看到哪一個位置
內地澳門做到已經超過香港好多步,香港跟唔上,人哋就唔會通關,否則人哋抗疫措施就等於被香港廢除一樣

經歷過2年時間 仲想喺度呃人

引用:
原帖由 鼠貓 於 2021-9-30 03:46 PM 發表

咁接觸過誰人又要唔要知?
人哋要斷,不只是知過關的人去過邊度

你的想法正是你口中的膠官想法,否則又點會整個填紙仔安心岀行,內地澳門又點會唔通關

你個思維就係別人不同你一模一樣的想法就係亂說。大家不相識,既然你認為唔啱傾咪唔傾,論壇有黑名單功能,應該啱你用。
你覺得要所有人跟你同膠官的想法才能通關?1日疫情不散1日都不能處理?如果咁樣都得,有解決到問題嗎?你所謂的通關條件能一步做到嗎?還是你覺得面子受損而放不下吧!大聲就是道理嗎?

引用:
原帖由 何水 於 2021-9-30 04:10 PM 發表

你覺得要所有人跟你同膠官的想法才能通關?1日疫情不散1日都不能處理?如果咁樣都得,有解決到問題嗎?你所謂的通關條件能一步做到嗎?還是你覺得面子受損而放不下吧!大聲就是道理嗎?
哈哈
我同膠官的想法一樣?
既然係咁,你話點樣咪點樣囉,繼續覺得你自己係天下無敵

引用:
原帖由 鼠貓 於 2021-9-30 04:33 PM 發表

哈哈
我同膠官的想法一樣?
既然係咁,你話點樣咪點樣囉,繼續覺得你自己係天下無敵
地下有沙,小心跣腳。

引用:
原帖由 何水 於 2021-9-30 04:59 PM 發表

地下有沙,小心跣腳。
係嘅,係嘅,你啱。政府應該請你做顧問。

呢班人攪錯晒主客,人地講緊你哋落實使用健康碼,再商討通關事宜。

引用:
原帖由 三碌木 於 2021-9-30 17:12 發表
呢班人攪錯晒主客,人地講緊你哋落實使用健康碼,再商討通關事宜。
港英餘孽一直為害民間

引用:
原帖由 何水 於 2021-9-30 04:59 PM 發表

地下有沙,小心跣腳。
https://www.hk01.com/政情/682836/譚耀宗-港推行健康碼-不會太難-料毋須強制全港使用

佢話你知膠官想法,就係唔全港推行。

正常講時就唔係全港推行,冇得入室內、乘搭交通工具等咪得囉。其實咪即係全港強制推行,唔通24小時在家/去公園

引用:
原帖由 三碌木 於 2021-9-30 05:12 PM 發表
班官點會唔知,只係故意扮無知,咁又可以拖多幾個月最少

限聚令只用於升斗市民,富豪會所幾十人大爬地鬼都唔知,高官知都當唔知。

引用:
原帖由 saruisi2002 於 2021-9-30 04:06 PM 發表
經歷過2年時間 仲想喺度呃人
旅遊氣泡,人地進入港境就不用打針。而最後亦不了了之。日吹夜吹中港通關或港澳通關,無非就係誘惑人去打針。人地英美澳加人士入港就易過借火,會有要求打針或隔離...?

引用:
原帖由 三碌木 於 2021-9-30 05:12 PM 發表
吹挶健康碼最實際,人地澳門近半未打針也早已通關。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]