• 瀏覽: 55,617
  • 回覆: 36
+14
【Now新聞台】美國商務部長雷蒙多稱,中國政府正阻撓國內航空公司採購波音的飛機。

成日炒點買

新聞來源連結:
https://news.now.com/home/international/player?newsId=451437&refer=Share

都冇電, 買飛機做咩

機場冇電點飛

其實大陸航空公司有幾多%唔係國企hold???

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-9-29 01:22 PM 發表

乜唔係話英國係美國隻狗咩? 用英國貨咪一Q樣係俾人練住春袋!
就係唔買波音, 吹咩
擺明玩9你美國架, 叫RR咪能賣lor

波音道指佔大比重..........
波音PK美股含得能
等睇波音CEO出黎跪再吊商務部唔代表波音

引用:
原帖由 大師係我 於 2021-9-29 01:35 PM 發表

愛國一定要用國貨,出國不可坐西方國家制造既飛機;否則就係賣國賊。
美國都好少國貨lor

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-9-29 01:40 PM 發表

讓領導先坐。
放心wor,  C919 唔會波音咁, 仆幾次

引用:
原帖由 大師係我 於 2021-9-29 01:42 PM 發表

你咁得閒理美國把柒咩,有時間就理下自己國家啦;成日掛住西方國家,自己國家都不懂去關心一下。
你應該同美國商務部講啦
大陸買咩關佢能事咩.咁得閒理大陸把柒咩,有時間就理下自己國家啦

引用:
原帖由 大師係我 於 2021-9-29 01:44 PM 發表

無錯,一次就夠哂數!
連條梯都設計得衰過人.........

引用:
原帖由 大師係我 於 2021-9-29 01:46 PM 發表

我理鬼得美國,你哋成Q日掛住美國,正一賣國賊,漢奸!
呢個貼就係美國嘈大陸唔買波音wor
你去美國奶啦

唔能買, 累地lor架野連炒幾鑊都廢事提........

引用:
原帖由 大師係我 於 2021-9-29 02:09 PM 發表

乜你哋係中國人?識睇中文嗎?

一開始,我説你哋要用國貨,不可用西方貨品,亦已經講點解你哋咁柒中意理9美國,叫柒你哋多D關心自己國家;你哋居然叫我去奶美國?你哋D中文好撚勁,果然係一個扮中國人,連中文理解都不會。
笑爆, 點解要聽你講??? 你邊能個
咁美國又唔能用美國貨呀???

你主人唔用腦9up比人串+吊, 玻璃心呀
澳法約晒野, 美國佬照搶.....咁使咩比面美國....

引用:
原帖由 ~JustinBeaver~ 於 2021-9-29 02:13 PM 發表
文章提到中國無遵守在2020年作出購買美國產品的承諾。

貿易戰完咗未?佢當正大家好熟好友好,面皮幾呎厚,正傻西
澳法簽晒約美國照搶啦........承諾???

引用:
原帖由 大師係我 於 2021-9-29 02:15 PM 發表

你真的懂中文?
你幾時見到我寫叫美國唔用美國貨?美國用乜貨關我差事?我叫你哋唔好用西方國家既貨,變成叫美國唔用美國貨?乜你哋原來係美國人?唔怪得睇不懂中文喇。
笑爆, 咁大陸買咩貨又關你能事咩
係唔能買波音吹咩

ps : 大陸就係唔買美國野, 係美國商務部9嘈lor on 9 仔

引用:
原帖由 wilsonabcd 於 2021-9-29 02:19 PM 發表

連「真.美國人」都用唔起美國貨啦!佢D「精神.美國人」最多就揸住部中國產iphone,中國產掛名名牌衫和鞋,用緊外國掛牌中國產電器,賺緊「中國香港錢」!
我叫你哋唔好用西方國家既貨<===呢句係條on9仔自己寫

咁大6下咪唔買波音lor…...所以都唔知佢9up+嘈咩…..

引用:
原帖由 面交player 於 2021-9-29 02:24 PM 發表

搶完潛艇單又想搶飛機單, 歐洲盟友點算?

波音成日出事  買空巴係正常商業考量
美國亡國先兆

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]