• 瀏覽: 56,864
  • 回覆: 315
大飛問題根本一直存在,警察肯定知道,點解咁多年都不去 執法 呢? (現在經常講:果段執法)

引用:
原帖由 大樹小花 於 2021-9-29 01:38 AM 發表

你仲記唔記得年幾前香港警察大部份警力要做乜嘢?你係咪以為黑暴稍為平靜之後,香港警察就好得閒?!唔駛拉人揾証據?破黒暴其他案件?仲有疫情爆發之後,警察都好多嘢做,瓣瓣都有份⋯⋯你真係講得輕鬆
成場黑暴冇差佬殉職。就上年海關死左兩個因為走私...

證明一早知佢哋存在。係有事先做野。。。

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-9-29 08:05 AM 發表

你明唔明,當你集中資源去做某啲事嘅時候,效果一定大,問題係資源有限,你唔可以長期維持呢種狀態。
呢幾日用幾千警力去打擊走私,一定拉好多人,不過你唔可以日日都有幾千警力做呢樣嘢咁解。
冇錯, 出幾千人點會係可以持續既行動.
有特別情況先會咁樣集中資源去做某件事.
例如公司要趕貨先會要人OT.
學生考試前特別勤力.
平時有各樣野要兼顧就自然放鬆D.
罪犯真係可以100%消滅咩?
咁既道理常人都明白.
老實講, 咁都仲要質問係唔係呢幾日, 死人先做野根本係堅離地.
亦可能本身根本係仇警而想要貶低警方既成績.

幾日就一鑊就炒起走私集團,平時點解唔咁做,madam咪唔駛殉職。

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-9-29 08:20 AM 發表

有人性就唔係藍絲 死人咁大件事仲用黎政治抽水
李文浩, 阮民安算唔算係人?

其實呢類走私 大家都係為盤數 只能夠話警察果邊有啲人太認真 以後應該恒常化 走私集團定期交人 交罰款😒 警察海關出動當抄牌咁做 唔使揾命搏

利申 不黃不藍 madam 安息

引用:
原帖由 HKeeee 於 2021-9-29 12:56 PM 發表
大飛問題根本一直存在,警察肯定知道,點解咁多年都不去 執法 呢? (現在經常講:果段執法)
香港係自由港,全民走水,最近i燶炒賣咪又係走水去中東。

全民參與活動,邊拉得晒。

引用:
原帖由 plain6pcheese 於 2021-9-29 01:06 PM 發表
其實呢類走私 大家都係為盤數 只能夠話警察果邊有啲人太認真 以後應該恒常化 走私集團定期交人 交罰款😒 警察海關出動當抄牌咁做 唔使揾命搏

利申 不黃不藍 madam 安息
講真,黑底唔係公開手砍人開大片,又要衝入差館擺人,故意衝擊警方大飛,其實邊拉得晒。

而家玩到咁寸,唔大搜捕都唔得。

引用:
原帖由 Y-hk 於 2021-9-29 01:02 PM 發表

李文浩, 阮民安算唔算係人?
乜D昆蟲都有名嘅咩?!

引用:
原帖由 blueobject777 於 2021-9-29 12:20 AM 發表

加咩油,死咗人先識做嘢。
咪就係死曱甴阻9住晒 d workload

香港警察真係英勇
一出事即刻拉到人

引用:
原帖由 Bosco321 於 2021-9-29 11:49 發表

證明咗香港仲係保持一國兩制,如果係一國一制,物價一樣,使鬼走私咩!
你岩。

幾錢ot ?  姐係平時唔做野啦

引用:
原帖由 賭爸 於 2021-9-28 11:54 PM 發表

人手得咁多
做得邊樣
審黑暴都審足四年啦
咪禁幼稚啦, 根本好多都係用濫捕同拘留迫害政治犯,
拉果陣根本無政無據事後先黎揾下你有無做犯法野無就FF D 口供, 求其上庭睇下個官企邊一邊
官判無罪DOJ就上訴, 官判有罪都係卜訴要求加刑,呢D就係而家SO CALL法治

正常刑事犯法有政據就告無就放根本無可能攪禁耐.
攪幾年係民事商業無人傷亡果D速度黎.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]