• 瀏覽: 27,098
  • 回覆: 157
+13
英國運輸業人手短缺問題嚴重,政府估計大型貨車司機人工短缺達10萬人。不少英國公司紛紛出手加人工挽留人才,現時大型貨車的年薪最高可達5萬元英鎊.......

百餘年來,無數華人親身經歷過流落異鄉種種滄桑,外國彼邦千百樣好,但始終自己地方香港最好。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/681863/英倫直擊-薪金較醫生律師高-貨車司機月入逾5萬元-港人筍工

手足機會嚟喇,快啲移民去陰割啦

引用:
原帖由 寒冬富有蝦仁 於 2021-9-28 08:00 PM 發表
手足機會嚟喇,快啲移民去陰割啦
仲有割耶菜

舊有華工建鐵路

今有港黃楂貨車

咁搞法,通貨膨脹必定隨之而來,水漲船高想買平嘢就唔使諗嘞

同時,英國啲醫生,律師真係咁唔值錢咩,年薪無5萬英鎊,唔係啩

英國物資短缺就是因為欠司機運貨,如果司機是理想職業,就唔會欠缺咁多司機,一定有隱藏因素,令到英國人都不願開貨車

BNOers 㨂大陰,真係係錯嘅

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-9-28 07:59 PM 發表
英國運輸業人手短缺問題嚴重,政府估計大型貨車司機人工短缺達10萬人。不少英國公司紛紛出手加人工挽留人才,現時大型貨車的年薪最高可達5萬元英鎊.......

百餘年來,無數華人親身經歷過流落異鄉種種滄桑,外國彼邦千百樣好,但始終自己地方香港最好。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/681863/英倫直擊-薪金較醫生律師高-貨車司機月入逾5萬元-港人筍工
咁L好揾,曱甴立刻上路!

點撚解鄉港醫牲十幾廿萬一個月架?鄉港人幾時先醒?靠班狗官做野?

引用:
原帖由 飛魚菲比斯 於 2021-9-28 08:42 PM 發表
叫黃屍人掛ban拿係架車度,鬼佬唔識中文點掛都得,最大問題係識唔識路
揾地點可以用GPS導航

曱甴快去學車

重型貨車仲要識英文~多咩?
曱甴只識裝修

屌你原嚟英國D醫生律師咁卵窮

黃屍快走去英國服務啦
01 教你哋點考貨車啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]