• 瀏覽: 20,855
  • 回覆: 68
為了更美好嘅居住環境,更美好嘅教育,更美好嘅言論自由~決定移民英國!
不過就從未去過英國呢撻地方或外國生活過。

黃絲曱甴話:總之就比香港好啦!😂

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-9-28 04:41 PM 發表

個囡細細個都推左去做童星...
而家仔女都12-14歲..讀完中學推佢地出黎做野...
估計有2百零萬應該捱到未來4-5年駛費..
加埋肯去打下工..可能頂到5+1,睇下會否被英國玩足6年後,一句唔批居留權被踢返香港吧...
5-6內中國香港已經唔接受雙重國籍。
而長時間不回港及有證據證明已持BNO居留英國嘅,亦會喪失永久性居民資格。

自己爭取成為國際難民!

你得個屎忽可以用黎諗野,諗唔到點怪得你

乜水
林子健啲Friend

引用:
原帖由 牛熊分界線 於 2021-9-28 03:59 PM 發表
我想問: 其實林子博係邊個?

等我仲以為係咩大明星, 原來係二打六
眾籌的傢伙

衆籌都夠養起佢一家啦!

引用:
原帖由 CallMeKSM 於 2021-9-28 04:55 PM 發表

5-6內中國香港已經唔接受雙重國籍。
而長時間不回港及有證據證明已持BNO居留英國嘅,亦會喪失永久性居民資格。

自己爭取成為國際難民!
中國唔會好似外國咁無情..可能回港要再宣誓加上重新計7年先可以成為永久居民...

引用:
原帖由 ken2431 於 2021-9-28 05:04 PM 發表
衆籌都夠養起佢一家啦!
以前都係靠班明星幫佢站下台先籌到..
而家叛國式去做BNOer...
搵鬼幫佢出聲????

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-9-28 05:06 PM 發表

中國唔會好似外國咁無情..可能回港要再宣誓加上重新計7年先可以成為永久居民...
要唱國歌㗎!

“義勇軍進行曲”!
唔係“願榮肛雞死於香肛”呀!!

引用:
原帖由 Deus_le_volt 於 2021-9-28 03:42 PM 發表
【明報專訊】林子博上月帶16歲長女詠渝與12歲兒子卓楠低調離港到英國展開新生活。林子博的太太董燕君(Shirley)去年10月因癌症離世,他離開傷心地帶家人出走,抵英國逾一個月,稍安頓下來,他日前拍片報告人在英國的情況;原本他趕8月底前赴英是希望盡快安頓一對子女入學,但一個月後,林子博還未有固定居所要住酒店,子女也未能報讀學校。他透露上月跟子女帶4個行李篋、6袋雜物再加一支結他便上機赴英,為找學校 ...
垃圾千萬唔好返香港,香港唔歡迎曱甴

長住唔使急
慢慢嚟丫👍

黃畜記得冇錢要瞓街乞食都唔好返嚟香港啦,香港係中國㗎

二百幻加一隻,每人一個月捐一文給你都過富豪生活啦,冇有怕

引用:
原帖由 牛熊分界線 於 2021-9-28 03:59 PM 發表
我想問: 其實林子博係邊個?

等我仲以為係咩大明星, 原來係二打六
咪係, 我都唔記得佢邊套劇集出現過. 二打六 ?? 有冇出鏡超過26秒 ??
反而, 想問佢同 "書釘淋屎件" 有冇 la lun ??

為了民煮豉油既西北風
捐埋屎忽都值啦
不過我建議子女夠18歲就將決定權交回俾佢地

事實上就係咁奇怪
移民左既國人同黎中國生活過既外國人
都唔知點解特別愛中國

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]