• 瀏覽: 4,198
  • 回覆: 42
  • 追帖: 1
本主題由 YanNessIsMe 於 2021-9-28 02:19 PM 移動
因翻艇墮海的女警、37 歲的高級督察林婉儀昨日(27 日)證實殉職。麥當勞昨推出宣傳時用上《跌嘢唔好搵》歌詞,...

李梓敬先生飲啖水冷靜下先,麥當勞係中資公司,無謂搞到爺爺唔高興呀

新聞來源連結:

https://www.thestandnews.com/soc ... 李梓敬-要佢哋跪低-通知內地網民先有用

熱賣及精選
唔係好明關乜事

其實我都唔係好明,點解有D人要諗埋一邊

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-9-28 12:49 PM 發表

我都唔明反中白痴對中共對中國都諗埋一邊...

搞到而家又要坐監又要走人, 所以話...反中都是白痴的...

一早叫左金拱門唔好請黃畜架啦

今次唔覺老麥抽水
反應太大啦

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-9-28 12:49 PM 發表

我都唔明點解你成日煽風點火借題抽水唯恐香港不亂

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-9-28 12:52 PM 發表

我都唔明反中白痴對中共對中國都諗埋一邊...

搞到而家又要坐監又要走人, 所以話...反中都是白痴的...
係呀!正面思想真係好緊要

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-9-28 12:57 PM 發表

係呀!正面思想真係好緊要
係呀, 諗埋一邊果d反中白痴搞到自己收晒皮囉...

引用:
原帖由 ppkokki 於 2021-9-28 12:54 PM 發表

我都唔明點解你成日煽風點火借題抽水唯恐香港不亂
你又諗埋一邊?每位會員留言都有紀錄,證據已經喺曬度,真係犯法自然會比人拉,你真係唔好咁操心,諗太多會生白頭髮

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-9-28 12:59 PM 發表

你又諗埋一邊?每位會員留言都有紀錄,證據已經喺曬度,真係犯法自然會比人拉,你真係唔好咁操心,諗太多會生白頭髮

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-9-28 12:44 PM 發表

因翻艇墮海的女警、37 歲的高級督察林婉儀昨日(27 日)證實殉職。麥當勞昨推出宣傳時用上《跌嘢唔好搵》歌詞,...

https://assets.thestandnews.com/media/resized/1200x630,cover/photos/20210928-03_guQDAOo.png

李梓敬先生飲啖水冷靜下先,麥當勞係中資公司,無謂搞到爺爺唔高興呀

新聞來 ...
我有幾親中樓主應該知

但我對嗰班KL100嘅言論好多都反對

李梓敬等KL100凈係識煽動藍人對藝人、商業機構作文革批鬥,其他嘢唔覺有作為,即係譁眾取寵

維他奶、吉野家明明係被公司內嘅黃人員工插贓嫁禍,李梓敬等KL100卻煽動藍人抵制批鬥維他奶、吉野家,其實變相幫咗插贓嫁禍呢兩間公司嘅黃人員工助攻

而家又到麥當奴

李梓敬等KL100連黎明都話係黃嚟批鬥,其實黎明及其父一直親中,黎明自成名以來,30年來一直對大陸建校、農村、窮鄉等大力捐款兼不時探訪,出錢又出力

2009年中共建國建黨電影頭炮「建國大業」,中共建國建黨電影,係中共建國歷程嘅電影,所以全部有份參濱嘅演員藝人,事前都經過中央嚴格審批,而黎明係中央欽點演出,即係中央對黎明愛國之心完全肯定

李梓敬等KL100卻似乎連黎明有份參濱「建國大業」仲係要角都冇留意,就亂咁煽動藍人批鬥黎明

我1961年喺九龍廣華醫院出世,因為我老竇好朋友兼舊同學,喺五十年代尾跟家人上大陸定居為國家發展出力,因此喺六、七十年代時,我老竇每年都幾次帶同我、我阿媽、我細佬上大陸探佢好朋友,所以大陸1967至1976年嘅文革時期我見證過

喺大陸文革時期,西遊記同所有武俠小說確係嚴禁,直到鄧小平掌政推行改革開放後,西遊記同所有武俠小說及其他好多嘢大陸先至解禁,鄧小平仲話鄧麗君嘅歌好聽,超人漫畫具娛樂性,嚟導人民步向開明開放之路

但而家大陸有部份庸官,為博表現而倒行逆思走回頭路,再咁落去好快會去返1967至1976年文革時全國搞批鬥舊路,所以必須正視目前嘅情況

李梓敬同上次話無間道有違國安既中國賓一樣係忠誠廢物,冇左犯民連後存在價值都冇埋,地產商唔敢攪,正經民生野唔去做,走到玩埋d擾民小動作搏出鏡
女警英勇殉職,有人性就應該低調出來悼念,而唔係借事抽水搶fo 

引用:
原帖由 dannyocean 於 2021-9-28 01:44 PM 發表

李梓敬同上次話無間道有違國安既中國賓一樣係忠誠廢物,冇左犯民連後存在價值都冇埋,地產商唔敢攪,正經民生野唔去做,走到玩埋d擾民小動作搏出鏡
女警英勇殉職,有人性就應該低調出來悼念,而唔係借事抽水搶fo 
我都覺得李梓敬借機搞大麥當奴,其實一樣係借女警英勇殉職嚟譁眾取寵抽水

「李梓敬:要佢哋跪低,通知內地網民先有用」
樣樣都要靠大陸,究竟還留呢啲廢物係度做咩

提示:支持鍵盤翻頁左 右