• 瀏覽: 32,473
  • 回覆: 241
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-28 11:26 AM 發表
美國聯邦通訊委員會(FCC)9月27日表示,將啟動一項19億美元的計劃,向大部分美國農村電訊營運商提供補償,以幫助他們拆除中國華為和中興通訊等被視為國家安全威脅的中國公司生產的網絡設備。路透社9月28日報道,該項目於2021年7月確定,將於10月29日開始接受申請,直到2022年1月14日為止。
2020年,FCC認定華為和中興對通訊網絡構成國家安全威脅,禁止美國公司動用83億美元的政府資金從這兩 ...
成日講安全, 其實有冇人可以話我知美國的安全程度依家去度邊?

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-9-28 11:57 AM 發表

有5G電話冇5Gnetwork, 其實冇用
電話重要, 定網絡重要??
面皮厚最重要

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-9-28 11:38 AM 發表

美國真係白痴,華為技術咪又係windows, android, 之類。係咪真係有安全隱患係其次,用19億去做場show, 都唔益窮人。
美國政府怕中國已
患妄想症發作

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-9-28 11:43 AM 發表

除時華為/中興重有專利費收
大膽一點,請刪除"除時" 。

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-9-28 12:19 PM 發表

都唔係吖,有啲強國都一日到黑將「國家安全」掛喺嘴邊,連有人說講句嘢都係危害國家安全!
咁你咪試下公開講D令國家覺得唔安全嘅嘢囉。

美國要3G就夠啦。重有班弱智支持美國嘅,你地應該過去用3G算啦。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-28 11:26 AM 發表
美國聯邦通訊委員會(FCC)9月27日表示,將啟動一項19億美元的計劃,向大部分美國農村電訊營運商提供補償,以幫助他們拆除中國華為和中興通訊等被視為國家安全威脅的中國公司生產的網絡設備。路透社9月28日報道,該項目於2021年7月確定,將於10月29日開始接受申請,直到2022年1月14日為止。
2020年,FCC認定華為和中興對通訊網絡構成國家安全威脅,禁止美國公司動用83億美元的政府資金從這兩 ...
補貼去拆,但係有冇補貼去裝返新嘅網絡設備先,冇嘅話即係以後農村唔使用移動網絡

引用:
原帖由 赤共 於 2021-9-28 11:46 AM 發表
垃圾華為出唔到5g 電話,收皮啦
乜臺灣省有華為嘅咩。

引用:
原帖由 kkl6226 於 2021-9-28 12:26 PM 發表
美國要3G就夠啦。重有班弱智支持美國嘅,你地應該過去用3G算啦。
3G都冇,最多2G, 如果係偏遠農村分分鐘完全冇網絡

號稱全球最高科技國家,吹左幾年都拿不出証據華為設備有咩隱患,又或有咩問題。有"大量証據"唔拿出,真係好friend咩
講穿咪係眼紅唔想中國企業贏哂囉。
又或驚唔方便美國監控其他國家囉。估計就係華為的設備標準開放透明。咁的話咪同美國吹的相反囉

引用:
中國太可惡,滷味已經畀你逼到發癲啦!

俾哂錢未先?如果俾哂,理得你折乜。

引用:
將十幾億去買糧食俾d窮鬼充飢算啦😄

引用:
原帖由 沙漠清涼的弟弟 於 2021-9-28 11:31 AM 發表
佢用緊部IPHONE咪又係中國制造
仲要有5G功能

恭喜華為好快又有新生意

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]