• 瀏覽: 5,253
  • 回覆: 89
+3
警方上周六(25日)執勤期間翻船墮海失蹤,1名女高級督察林婉儀殉職,事件揭發海上走私情況仍不時出現。《東方日報》早前已發

走私咁猖狂,明目張膽,深圳當然有人受賄包庇,而且官職會好高級,黨幹腐敗,拉極拉唔哂,一個黨冇咗黨魂,就係如此。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210927/bkn-20210927213021242-0927_00822_001.html

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-9-28 08:01 AM 發表
傳聞好似係龍蝦之類
國內禁入口唔禁售賣有鬼用
龍蝦之類

都係嗰句, 水警嗱嗱臨安裝機炮及熱能探測器, 等班大飛到晚上都冇得走

大飛怎快都快唔過機炮, 口徑20mm , 一分鐘3千發, 射程3公里, 真係大飛黎幾多死幾多

得閒同大飛鬥快咩

提示: 違規內容已被屏蔽
茫茫大海
你要玩捉E人
唔俾開槍, 使用武力
海上空手擒拿
徥啖笑

踢波一樣
人家搶波魔鬼隊飛剷
你就玩Gentlemen否則被吹雞(妓者/監警)

結果為執法連命都有埋
仲一大群人出來慶祝

喺呢笪地方執法
何須咁搏命

手足有位

引用:
原帖由 billyfung11 於 2021-9-28 08:33 AM 發表
無包庇講都無人信
日光日白都可以甘多艘
大陸貪官
香港不作為官員
一早正視走私問題
madam未必會死
上面官即商 己經唔係秘密

大飛再快,都要停下上貨落貨。咁大規模的上貨落貨會冇人知,定有意唔知?

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-9-28 08:25 AM 發表
茫茫大海
你要玩捉E人
唔俾開槍, 使用武力
海上空手擒拿
徥啖笑

踢波一樣
人家搶波魔鬼隊飛剷
你就玩Gentlemen否則被吹雞(妓者/監警)

結果為執法連命都有埋
仲一大群人出來慶祝

喺呢笪地方執法
何須咁搏命
捉左包庇的人先講啦。
係海上捉人當然難啦,但啲船唔駛停低上落貨?

引用:
原帖由 behappy1997 於 2021-9-28 08:20 AM 發表

當然? 你屎眼睇到呀!
靚仔,唔理你係唔係建制,做建制都要理性,內地存在高官受賄冇可能咩?八十年代我上大陸見惠東公路一車車走私貨,冇公安查。但到夜晚,就有警察出嚟攔香港客車,查所謂走私客,司機唔俾錢就拖時間,咁黑暗嘅事你都未出世啦!講愛國,六十年代國家最困難我已經好愛國,愛國要投入不是投機傷害人知冇?

攻乜丫, 大陸己經出手打擊啦,唔通你永遠唔上岸咩,早話過同阿爺講聲,班走私份子一定風聲鶴淚架啦,其實香港只需要通報,大陸警察捕定係岸邊拉人

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-9-28 09:03 AM 發表

靚仔,唔理你係唔係建制,做建制都要理性,內地存在高官受賄冇可能咩?八十年代我上大陸見惠東公路一車車走私貨,冇公安查。但到夜晚,就有警察出嚟攔香港客車,查所謂走私客,司機唔俾錢就拖時間,咁黑暗嘅事你都未出世啦!講愛國,六十年代國家最困難我已經好愛國,愛國要投入不是投機傷害人知冇?
依家唔係八十年代了,當然無可能完全 杜絕 貪污,但也不一定是官員 包庇🤔🤔

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]