• 瀏覽: 3,647
  • 回覆: 45
+2
網民「Cole Cheung」日前喺facebook群組「香港黃色經濟圈」發帖,話自己喺旺角登打士街新開嘅黃店「牧活咖啡餐室」做咗一個半月,形容自己「無遲到無射波。但一蚊都無出過俾(畀)我。」佢話間舖一直唔畀僱傭合約人簽,「一直係咁拖糧,仲話自己係黃店,根本好無良」。「Cole Cheung」話,該店後來聲稱「會分兩期出糧」,但一期都無出過,已經交由勞工處跟進.......

人心險惡,可以敗壞到極點,無論是否「黃色經濟圈」,打工仔都必須小心提防無良僱主。

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202109/28/AP61522c67e4b08d3407dcd545.html

黃店報警???

隻曱甴竟然搵佢口中既港共政權去對付手足!?

牧活?
個名咁基督徒改

呢啲黃畜老點黃屍, 已經司空見慣.

Cafe,個半月有3萬7?

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-9-28 07:12 AM 發表
黃店報警???

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-9-28 07:08 AM 發表
網民「Cole Cheung」日前喺facebook群組「香港黃色經濟圈」發帖,話自己喺旺角登打士街新開嘅黃店「牧活咖啡餐室」做咗一個半月,形容自己「無遲到無射波。但一蚊都無出過俾(畀)我。」佢話間舖一直唔畀僱傭合約人簽,「一直係咁拖糧,仲話自己係黃店,根本好無良」。「Cole Cheung」話,該店後來聲稱「會分兩期出糧」,但一期都無出過,已經交由勞工處跟進.......

人心險 ...
黃人應該係講良知,唔係講糧支。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-9-28 07:08 AM 發表

人心險 ...
黃人本性冇良知

好心手足唔好咁小器,咪當支持理念囉。

為民主,犧牲少少唔係唔得吓?

其實扮黃店搵笨真係好多,不過都要有人蠢先至中伏

貴圈真亂 

曱甴互毆是常識吧

痴線係黃店打工要出糧嘅咩,根本就係到分化

主題標籤 #勞工處
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]