• 瀏覽: 9,279
  • 回覆: 114
本主題由 YanNessIsMe 於 2021-9-28 10:38 AM 移動
水警女高級督察林婉儀在追截走私船期間墮海,遺體今早尋回。建制派除了悼念林婉儀,亦譴責部分網民幸災樂禍的態度。警...

人地笑、幸災樂禍雖然係好衰,但的確冇觸犯任何香港法律喎!亦唔會危害國家安全,追究咩責任呢?最多咪譴責

新聞來源連結:

https://www.thestandnews.com/soc ... 災樂禍禽獸不如-梁美芬促追究高登音樂台

熱賣及精選
有藍絲網民對周梓樂幸災樂禍, 先追究藍絲網民!

十一係女督察頭七之日..
如果仲搞慶祝活動係唔係都係幸災樂禍 泯絕人性??

散播仇恨差佬言論!
即是與政府對著幹!
想分化香港治安狀況!
犯了國安法!
一定要追究!

中央一日唔押班黑暴黃畜上大陸審判及踎監!
我相信都幾難消滅這些文宣黃畜!

引用:
原帖由 VeryTall 於 2021-9-27 10:40 PM 發表

咁係咪叫選擇性幸災樂禍

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-9-27 10:42 PM 發表

十一係女督察頭七之日..
如果仲搞慶祝活動係唔係都係幸災樂禍 泯絕人性??
所以我都覺得當日唔應該搞慶祝活動,取消放煙花

林鄭在任應該盡快剷除黃色經濟香及 實名登記上網

有無故的愛但冇無故的恨,要有幾怨恨先可以幸災樂禍

引用:
原帖由 highwiseman 於 2021-9-27 10:43 PM 發表

散播仇恨差佬言論!
即是與政府對著幹!
想分化香港治安狀況!
犯了國安法!
一定要追究!
起碼你同我都唔會比呢D言論影響到呀

引用:
原帖由 VeryTall 於 2021-9-27 10:40 PM 發表

你講得岩

人已去, 應該幹實事, 要追究, 應盡快拉走私客, 再鬥嘴也是無意思。 

引用:
原帖由 sniperkill 於 2021-9-27 10:55 PM 發表

有無故的愛但冇無故的恨,要有幾怨恨先可以幸災樂禍
呢個唔係愛恨既問題,係有無人性既問題

有曬 IP, 要揾一定揾到嘅

提示: 違規內容已被屏蔽
主題標籤 #梁美芬
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]