• 瀏覽: 6,403
  • 回覆: 66
據《每日星報》報道,英國林肯群一家農業公司近日刊登廣告高薪招聘捲心菜、花椰菜採摘者。據悉,每小時可賺取30英鎊(約港幣319元)還可全年工作。採摘者年薪可達62400英鎊(約港幣66萬元),而此前這份工作年薪約為28000英鎊 (約港幣29萬元)。

報道指,高薪招聘摘菜工人說明英國蔬果採摘業面臨勞工短缺危機。英國脫歐後實施嚴格的移民政策,再加上疫情封鎖造成當地農場勞工短缺。

嘩,摘菜師咁好揾架,bno人有福了

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... 工短缺-英國有公司66萬年薪招摘菜工人

與鳳凰同飛,必是俊鳥;與虎狼同行,必是猛獸!
你能走多遠,看你與誰同行!
BNO黃畜又有出路.

引用:
原帖由 飛魚菲比斯 於 2021-9-27 09:18 PM 發表
黃畜今鋪仲唔返身不過打稅都好重
叫林子搏去做喇

黃人快申請,為白人做苦力係okay的。

咁高人工,當地人唔做既?

除稅後淨幾多? 

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2021-9-27 09:40 PM 發表
除稅後淨幾多? 
唔好問

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-9-27 09:43 PM 發表

唔好問
點解喎!?
我想知事實呀嘛!

記憶中, 年薪過5萬鎊, 好似要交40%稅. (唔肯定)
簡單咁計...實收只係3.7萬鎊左右.

好囉,棵菜好值錢喎。。

引用:
原帖由 josonlai 於 2021-9-27 09:47 PM 發表
好囉,棵菜好值錢喎。。
說出重點

BNOer可以去支援

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-9-27 09:48 PM 發表

岩大陸農村民眾做,農夫零晨3點起身種菜,施肥,收割。
農活其實好辛苦,D錢唔係咁易賺
你唔係諗著叫香港班公子公主做嘛佢哋鞋帶都要工人姐姐去綁

ON L 79 .  開足工就系66萬年薪 乜一年365日都有菜摘㗎咩? 啲菜吾使時間長大唧?

哩啲咩報導啊?垃L圾

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]