• 瀏覽: 32,116
  • 回覆: 269
+4
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-9-27 07:20 PM 發表
日月報又話去到英國搵少左,但有大屋住??
佢住酒店咋...分分鐘只係AB&B....

引用:
原帖由 Dakiki 於 2021-9-27 07:17 PM 發表
之前成日話窮,原來佢噤有米一家大細去移民
D黃撚嗌窮都係口號嚟啫, 唔係眾籌嗰時的黑嘴黃狗手足點會信呀

附件

1000.jpeg(33.14 KB)

本身窮人移民就唔係易架啦

千祈唔好俾黃人知呀! 唔係佢地唔會走!

加油,撐住,唔好放棄,英國人與你同在。千祈唔好縮沙返香港。

引用:
原帖由 sowina 於 2021-9-27 07:16 PM 發表

Research都唔做就仆過去,除左七都唔知講咩好
黃人以為去到大英祖國大叫口號英國人就會幫佢地,但d英國人心諗點解甘能多白痴入侵我國家

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-27 06:20 PM 發表
移民英國子博直言並不是大家相像中很簡單,他現時身處於曼城一間酒店,因為倫敦一線大城市子博坦言居住不起,現時也積極在找屋租住:「原來呢到嘅業主唔係咁隨便租單位畀你住,首先要睇你有冇工作證明,同埋之前聽朋友講願意交一年租金就租到,原來唔係咁樣,呢到業主唔係咁,所以我仲搵緊樓住。」
而找不到房子住,同時會令到家中的兒女不能上學讀書,子博續說所有事有關連性:「你要有學校讀首先要有一個住址證明,咁酒店並唔 ...
呢家d人天真到買樓錢都無就學人去移民。

又眾籌

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-27 18:20 發表
移民英國子博直言並不是大家相像中很簡單,他現時身處於曼城一間酒店,因為倫敦一線大城市子博坦言居住不起,現時也積極在找屋租住:「原來呢到嘅業主唔係咁隨便租單位畀你住,首先要睇你有冇工作證明,同埋之前聽朋友講願意交一年租金就租到,原來唔係咁樣,呢到業主唔係咁,所以我仲搵緊樓住。」
而找不到房子住,同時會令到家中的兒女不能上學讀書,子博續說所有事有關連性:「你要有學校讀首先要有一個住址證明,咁酒店並唔 ...
成 50 歲人,諗野唔會詳細啲,穩陣啲,先決定下一步點做咖咩?
子博 當依家玩 大富翁遊戲,game over 就重新來過。。😂😂😂

瞓街囉!免費喎!

千萬不要死返香港

引用:
原帖由 jaccjacc 於 2021-9-27 07:12 PM 發表

買間屋嘅準備都無?
佢有九錢買屋咩,又冇工作證明買樓只可以一炮過,打炮就有佢份

一個做人做事都咁失敗真係有原因️on9

引用:
原帖由 wingwing127 於 2021-9-27 07:36 PM 發表

佢有九錢買屋咩,又冇工作證明買樓只可以一炮過,打炮就有佢份
"原本子博並不是想移民英國,打算帶同小朋友去加拿大,更透露有朋友幫他在當地搭路可以讓自己做回想做的事,譬如開咪做主持,但最後選擇英國,子博說:「到最後我冇去到加拿大我唔夠分,移民係一個技術移民夠唔夠分,唔夠分,最終過唔到去。」"

人云亦云聽人老點去做BNOer.....

有民主自由可以解決問題, 唔得試下用愛去解決

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]