• 瀏覽: 32,144
  • 回覆: 269
+4
咁點呀?又想朋眾籌比你呀?

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-9-27 06:56 PM 發表
萬事起頭難,加油呀博哥
捐錢比佢先有用架

引用:
原帖由 中國香港001 於 2021-9-27 06:38 PM 發表
試下搵香港社工幫手
打俾香港社署d黃社工,睇下點樣打救佢地😁

講到尾咪又係想扮窮昆錢

就係呢D人阻住曬

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-9-27 07:03 PM 發表

捐錢眾籌分分鐘犯法,我先唔會上當
叫得搏哥…以為你同佢好熟添

當日搬個病妻,後來變亡妻,出黎叫人捐錢俾佢,轉頭想走去英國風流快活,而家睇怕等緊報應降臨

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-27 06:20 PM 發表
移民英國子博直言並不是大家相像中很簡單,他現時身處於曼城一間酒店,因為倫敦一線大城市子博坦言居住不起,現時也積極在找屋租住:「原來呢到嘅業主唔係咁隨便租單位畀你住,首先要睇你有冇工作證明,同埋之前聽朋友講願意交一年租金就租到,原來唔係咁樣,呢到業主唔係咁,所以我仲搵緊樓住。」
而找不到房子住,同時會令到家中的兒女不能上學讀書,子博續說所有事有關連性:「你要有學校讀首先要有一個住址證明,咁酒店並唔 ...
應該搵齊人去英國政府抗議

走咗就唔駛成日"報告"番嚟
你已經唔係香港人
新聞價值相當低

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-9-27 07:05 PM 發表

應該搵齊人去英國政府抗議
集齊班bno去圍英國政府

子博事前功課做唔夠,不過放心啦,之後穩定就會覺得好值得

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-27 18:20 發表
移民英國子博直言並不是大家相像中很簡單,他現時身處於曼城一間酒店,因為倫敦一線大城市子博坦言居住不起,現時也積極在找屋租住:「原來呢到嘅業主唔係咁隨便租單位畀你住,首先要睇你有冇工作證明,同埋之前聽朋友講願意交一年租金就租到,原來唔係咁樣,呢到業主唔係咁,所以我仲搵緊樓住。」
而找不到房子住,同時會令到家中的兒女不能上學讀書,子博續說所有事有關連性:「你要有學校讀首先要有一個住址證明,咁酒店並唔 ...
買間屋嘅準備都無?

弱智人士?

Who? 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]