• 瀏覽: 32,153
  • 回覆: 269
+4
垃圾人渣

根本黃畜一早諗住撈唔掂就死返香港!

有錢去英國就ok,生活自在,
但係家庭收入普通,去到英國,分分鐘屋都租唔起.................

話晒叫藝人,去bbc睇下有冇工啱做

屌又係想乞錢

走之前唔係諗好曬嘅咩?

引用:
原帖由 hetzer 於 2021-9-28 12:36 PM 發表
話晒叫藝人,去bbc睇下有冇工啱做
BBC員工問: Who are you?

自己地方都撈唔起
去外國做乞兒都執輸

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-27 06:20 PM 發表
移民英國子博直言並不是大家相像中很簡單,他現時身處於曼城一間酒店,因為倫敦一線大城市子博坦言居住不起,現時也積極在找屋租住:「原來呢到嘅業主唔係咁隨便租單位畀你住,首先要睇你有冇工作證明,同埋之前聽朋友講願意交一年租金就租到,原來唔係咁樣,呢到業主唔係咁,所以我仲搵緊樓住。」
而找不到房子住,同時會令到家中的兒女不能上學讀書,子博續說所有事有關連性:「你要有學校讀首先要有一個住址證明,咁酒店並唔 ...
你會把你的公寓租給沒有工作證明的人嗎?

其實屋企可能有d錢, 邊個知。

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-9-27 06:24 PM 發表
易唔易, 都唔關我事, 最緊要唔好死返嚟.
同意,唔好返來浪費了香港的資源

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-9-27 06:24 PM 發表
易唔易, 都唔關我事, 最緊要唔好死返嚟.
不能同意更多!

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-9-27 06:20 PM 發表
移民英國子博直言並不是大家相像中很簡單,他現時身處於曼城一間酒店,因為倫敦一線大城市子博坦言居住不起,現時也積極在找屋租住:「原來呢到嘅業主唔係咁隨便租單位畀你住,首先要睇你有冇工作證明,同埋之前聽朋友講願意交一年租金就租到,原來唔係咁樣,呢到業主唔係咁,所以我仲搵緊樓住。」
而找不到房子住,同時會令到家中的兒女不能上學讀書,子博續說所有事有關連性:「你要有學校讀首先要有一個住址證明,咁酒店並唔 ...
天當被,地當床,整個英國就是你間房,各種樓宇建築就是你的家私擺設,泰吾士河就是你的金魚缸……有咁大間房仲唔夠咩?

原來入曱甴 祝你果邊做二等公民 咪反黎香港

0n 9仔,去他媽的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]