• 瀏覽: 7,850
  • 回覆: 57
上周六(25日)早上,一艘水警快艇在沙洲對開遭大飛撞翻,船上警員3傷1失蹤,女高級督察林婉儀不知所終,踏入第三日(27日)突破性發展,大嶼山二澳海面發現女浮屍,證實是林婉儀遺體。遺移被運返大欖水警基地,家屬及大批同袍向遺體送別。「一哥」蕭澤頤其後亦抵達現場,他表示警隊上下非常痛心,向其家人致深切慰問。

現年37歲的林婉儀為高級督察,隸屬水警西分區,駐守昂船洲水警小艇警署,她為小艇隊指揮官。林婉儀已婚,膝下並無子女,她為紅褲子出身,2007年加入警隊,任職軍裝警員;2010年晉升為見習督察,因熱愛水警工作,2015年加入水警,並於去年轉至水警小艇隊,同時是警察足球隊足球員。

呢位林督察唔簡單,能由紅褲仔成為高級督察,說明佢係一名勇探!

RIP!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/681504/水警殉職-持續更新-女督察遺體尋獲-一哥抵水警基地-非常痛心

佢老公慘矣,只剩佢獨身一人,一個人在路途上!

走私客,看你們做了咩事

老婆就住浩園,但老公第時百年,係咪都可住埋入去呢?

安息!🙏

請問會唔會取消所有十一國慶活動哀悼死者?女警殉職仲搞慶祝活動當佳節歡騰會唔會太涼薄同無人性?

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-9-27 06:11 PM 發表
請問會唔會取消所有十一國慶活動哀悼死者?女警殉職仲搞慶祝活動當佳節歡騰會唔會太涼薄同無人性?
警署已下半旗代表了,應足夠

死者最想應係捉返班走私害死佢的伏法!

班走私的運艾瘋就盤滿砵滿,但就害死了香港一位好差人

RIP

一定要背後操控海盜集團的美畜賠命!

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-9-27 18:11 發表
國慶咁大件事 有個警察出左事都阻唔到佢

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-9-27 06:14 PM 發表

警署已下半旗代表了,應足夠

死者最想應係捉返班走私害死佢的伏法!

班走私的運艾瘋就盤滿砵滿,但就害死了香港一位好差人
事件真相撲朔迷離。只有人證冇物證,點解果三個跌左落水就搵到,高級果個女警就會唔見左?佢仲有著救生衣,點解會浸死?真相只有果三個先知

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 史太夫 於 2021-9-27 06:18 PM 發表
一定要背後操控海盜集團的美畜賠命!
香港已同大陸那邊一起去剿匪!

等睇大陸開機炮掃佢地

引用:
原帖由 今天存在了主題 於 2021-9-27 06:28 PM 發表
黑警抵死
講得出呢句,睇怕都係黃色那些物體吧

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-9-27 06:11 PM 發表
尾角新冠肺炎死六十萬人照樣慶祝國慶

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-9-27 06:22 PM 發表

事件真相撲朔迷離。只有人證冇物證,點解果三個跌左落水就搵到,高級果個女警就會唔見左?佢仲有著救生衣,點解會浸死?真相只有果三個先知
可能好似某師兄咁講,佢可能當時撞親個頭,昏迷咗,冇啟動自己救生衣充氣功能吧。。。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]