• 瀏覽: 5,878
  • 回覆: 60
+7
在華為首席財務官孟晚舟獲釋返回中國之際,據中國官媒報道,在中國涉嫌間諜罪的加拿大公民斯帕弗(Michael Spavor)和康明凱(Michael Kovrig)取

呢啲咪叫做有圖有真相囉

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/681 ... utm_medium=referral

特務間諜事敗身份曝光

慢慢周唔認罪-放

2隻加拿大狗罪成-趕走..........

贏7:0........

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-9-27 07:20 AM 發表
慢慢周唔認罪-放

注意,兩方面都有大使陪同上飛機。
其實背後係好大好大件外交事件。
無出到戰機護航已經算係咁。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-9-27 06:55 AM 發表
在華為首席財務官孟晚舟獲釋返回中國之際,據中國官媒報道,在中國涉嫌間諜罪的加拿大公民斯帕弗(Michael Spavor)和康明凱(Michael Kovrig)取

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/af3e4216143e5163cc4b5a621bd7db04.jpg/UhWs56ySygc-uHHWwmrGDPdbvx_vWocUPeAzpD3gM6Q?v=w1280r16_9
六七十年代冷戰期間,所有間諜都係咁拉,用嚟交換自己間諜啦!

認罪

引用:
原帖由 montejo 於 2021-9-27 07:28 AM 發表

六七十年代冷戰期間,所有間諜都係咁拉,用嚟交換自己間諜啦!
正解
不過今時今日包裝得無咁肉酸。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-9-27 07:35 AM 發表

認罪? 判咗11年?放走?人質?
施法好混亂
美國都未審就放人,重混亂啦
美國D垃圾司法制度真係要改革

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-9-27 07:29 AM 發表
認罪
間諜事敗有兩個選擇~~
吞山唉自盡滅口。
認罪轉做25爆自己國家機密。
你話呢?
兩條友返加拿大一定俾人照肺

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-9-27 07:24 AM 發表

注意,兩方面都有大使陪同上飛機。
其實背後係好大好大件外交事件。
無出到戰機護航已經算係咁。
已經好明顯係外交時件,樓主竟然仲講緊這兩位人兄有冇犯罪。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-9-27 07:20 AM 發表
慢慢周唔認罪-放

笑點 : 中放兩加 9 回加,加放壹加 9 回中

引用:
原帖由 keyman98 於 2021-9-27 07:57 AM 發表

已經好明顯係外交時件,樓主竟然仲講緊這兩位人兄有冇犯罪。
重點係有人認就有唔認。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-9-27 08:03 AM 發表

重點係有人認就有唔認。
認罪與否,根本不重要,重點是即是回國,不用坐監,案底亦只會在中國,對一個加拿大人來說亦不重要,和孟小姐案完全一樣,孟小姐只要可以離開加拿大,相信她今身也不會再美加一樣。就是咁簡單,認罪與否是根本不重要。重點是返回自己國家,返到國家便沒問題。

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2021-9-27 06:55 AM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/af3e4216143e5163cc4b5a621bd7db04.jpg/UhWs56ySygc-uHHWwmrGDPdbvx_vWocUPeAzpD3gM6Q?v=w1280r16_9
Yellow Object 會唔知道 Subject 同 Object 嘅分別,呢啲 NEWS 會自動唔睇、唔信、唔覆。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]