• 瀏覽: 45,605
  • 回覆: 470
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-9-27 11:27 AM 發表
老尾放人,中國已經贏了
承認晒指控, 老美可以用黎做證據係全球起訴華為, 贏咩?
佢其實做左污點證人

阿美利堅共和國已係強弩之末, 垂死之獅

引用:
原帖由 gohomehk1997 於 2021-9-27 11:34 AM 發表
孟晚舟根本就係一個漢奸, 而且中國亦唔見得贏左咩

首先, 孟晚舟已經承認左美國所陳述的事情係屬實(係佢本人承認左), 即係話佢承認左美國指控華為的事情係真實, 只係佢唔誋為咁係犯左罪, 等如一個人承認左自己殺左人, 但堅稱自己殺人有理, 殺人無罪一樣
咁亦完全說明左, 佢撤底出賣華為換取自己的自由, 佢作的口供已經幫到美國係中國以外起訴華為(就算係美國政府係美國起訴華為都要講證據),  ...
你就係漢奸啦!!!
寫咁多廢話,歪曲事實!!
長篇大論作故仔,你講嘅同實際情況不符!!

引用:
原帖由 gohomehk1997 於 2021-9-27 11:36 AM 發表

承認晒指控, 老美可以用黎做證據係全球起訴華為, 贏咩?
佢其實做左污點證人
孟晚舟跟本冇承認控罪,你唔好响度煽動!!

引用:
原帖由 家中富有師兄 於 2021-9-27 11:39 AM 發表

你就係漢奸啦!!!
https://m.mingpao.com/pns/港聞/article/20210926/s00002/1632594984973/認虛假陳述否認欺詐-坐中國包機抵深圳-孟晚舟「回家」-沒強大祖國就沒我自由

新聞有講, 佢真係認晒, 美國先放人

磚家叫獸公知都覺得美國太優秀了

記晒乜野,我睇到中央同華為都直接了當公報“無認罪”,無罰款。

引用:
原帖由 家中富有師兄 於 2021-9-27 11:42 AM 發表

孟晚舟跟本冇承認控罪,你唔好响度煽動!!
佢承認美國指控係事實, 只係佢唔認為有罪, 所以唔認為
咁同一個人殺左人比人告謀殺, 然後承認我係殺左人, 但我唔認為殺人係犯法, 我唔認罪咁有乜分別?

美國的目楆從來都係華為, 而唔係孟晚舟, 孟晚舟已經承認左佢地指控的陳述, 咁孟晚舟已無利用價值, 廢事煩放左佢好正常

現在已經逆轉左,華為有芯用,有5g,有1億用鴻蒙,有英雄級代言人,華為只會越來越好.

需要網軍洗地帶風向,更說明美國衰落。

引用:
原帖由 o_0 於 2021-9-27 11:47 AM 發表

記晒乜野,我睇到中央同華為都直接了當公報“無認罪”,無罰款。
佢承認為呢個係指控係事實, 但係佢唔認為係犯法, 所以無認罪

美國的目標係要佢承認指控屬實, 咁華為係中國外以被成功起訴就易好多, 因為有孟晚舟的口供

孟晚舟根本就係一個出賣華為的污點證人

引用:
原帖由 gohomehk1997 於 2021-9-27 11:34 AM 發表
孟晚舟根本就係一個漢奸, 而且中國亦唔見得贏左咩

首先, 孟晚舟已經承認左美國所陳述的事情係屬實(係佢本人承認左), 即係話佢承認左美國指控華為的事情係真實, 只係佢唔誋為咁係犯左罪, 等如一個人承認左自己殺左人, 但堅稱自己殺人有理, 殺人無罪一樣
咁亦完全說明左, 佢撤底出賣華為換取自己的自由, 佢作的口供已經幫到美國係中國以外起訴華為(就算係美國政府係美國起訴華為都要講證據),  ...
美國為了打壓華為,向渡孟女士下毒手,中國為了救人,向加拿大人著手,在道德理由上,救人遠遠大於害人之上。而且,你放人,我放人,中國盡顯道義的大將風範。

在美國上下一心要遏止中國發展高科技的堅決取態之下,無論這陰謀上的捉人、放人,控制權全都在美國手上,中國今次成功救出孟女士,在國家的發展上,在人民的感情上,在民族的團結上,都取得了勝利。

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2021-9-27 06:07 AM 發表
孟晚舟獲釋回國,對中美關係和中加關係有何影響?輿論指出,孟晚舟獲釋回國給中美關係的緩和帶來希望,但美國釋放孟晚舟不等於放過華為。據法媒稱,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/8f6db60b172e65a7ec584f3c983cf874.jpg/JccIHWkExw8K6AepM7MkD5wAtXGrIzLtr-N5nq_jeZ4?v=w1280r16_9
Everyone knew it, no need 專家 to tell! BS!

引用:
原帖由 123people 於 2021-9-27 11:50 AM 發表

美國為了打壓華為,向渡孟女士下毒手,中國為了救人,向加拿大人著手,在道德理由上,救人遠遠大於害人之上。而且,你放人,我放人,中國盡顯道義的大將風範。

在美國上下一心要遏止中國發展高科技的堅決取態之下,無論這陰謀上的捉人、放人,控制權全都在美國手上,中國今次成功救出孟女士,在國家的發展上,在人民的感情上,在民族的團結上,都取得了勝利。
孟晚舟出賣了華為, 還是英雄嗎?

美國要的是佢承認美國的指控, 用黎做證據攪華為, 美國已經要到佢想要的, 美國輸左咩?

引用:
原帖由 家中富有師兄 於 2021-9-27 11:39 AM 發表

你就係漢奸啦!!!
你睇下內地報紙先啦,深圳特區報之類先講啦.

緊跟中央,但跟車太貼,會翻車的。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]