• 瀏覽: 6,685
  • 回覆: 27
保安局局長鄧炳強日前指,慶祝「雙十節」可能違反國安法。他今日(25 日)再就此解釋,紀念「辛亥革命」無問題;香...

中聯辦公然慶祝雙十節 根據鄧局長早前所講 可能嚴重意圖分裂國家 支持國安署入中聯辦拉人封艇。

新聞來源連結:

https://www.thestandnews.com/pol ... 今辦紀念辛亥革命座談會-中聯辦部長致辭

香討藍絲回應下

使鬼論,你著條美國底褲唔犯法,你著住話打到政府,叫人暴動甘系犯罪咯

引用:
原帖由 四季無花果 於 2021-9-26 14:55 發表
使鬼論,你著條美國底褲唔犯法,你著住話打到政府,叫人暴動甘系犯罪咯
即係慶祝雙十節就分裂國家 慶祝辛亥革命就愛國?

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-9-26 02:59 PM 發表

即係慶祝雙十節就分裂國家 慶祝辛亥革命就愛國?
意思系話系過程中未搞事,搞事就國安法。你唔識分,就親身去試下。。

引用:
原帖由 四季無花果 於 2021-9-26 15:02 發表

意思系話系過程中未搞事,搞事就國安法。你唔識分,就親身去試下。。
中聯辦咁樣算唔算分裂國家?

慶祝雙十節
紀念辛亥革命

兩者明顯不同,日期一樣,意義不同,慶祝拿出來的物件也不同。
這麼簡單都不明白,智商有限。

例子,你十月十日生日,有人和你慶祝生日,又是相同嗎?

好心佢讀多D歷史,吾好掛左唱K啦

引用:
原帖由 golfboy 於 2021-9-26 15:08 發表
好心佢讀多D歷史,吾好掛左唱K啦
掛住同明星足球隊唱k pk鄧又柒出國際😂😂

pk鄧唔讀書 比人笑

捉晒佢地

引用:
原帖由 屙唔出屎 於 2021-9-26 16:31 發表
捉晒佢地
阿爺都唔聽鄧局長說話 作死👻

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-9-26 02:51 PM 發表
香討藍絲回應下
傻仔,你係台灣慶祝「十一國慶」睇下菜英文政府捉唔捉你?。。。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]