• 瀏覽: 64,510
  • 回覆: 479
  • 追帖: 2
+22
因美國申請引渡回美審訊而被滯留加拿大差不多三年的華為高層孟晚舟,已在不承認控罪的情況下,得到美國控方同意,雙方達成延後起訴協議,並且獲得加

呢篇報導寫得好好。

拖左幾年,卻忽然急於係加拿大法院下個月出判決前,攪咩《延後起訴》並即時放人,唔係預知判決對結果前搵下台階,你信嗎?

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/深度報道/681182/美國不光彩的延後起訴-李浩然

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-26 13:37 發表
因美國申請引渡回美審訊而被滯留加拿大差不多三年的華為高層孟晚舟,已在不承認控罪的情況下,得到美國控方同意,雙方達成延後起訴協議,並且獲得加

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210926/518779696540815360985260.jpeg/izCBA9P4QAAhaQwKLSadPZo-Bp5d3Nf7-1rfcPta33A

呢篇報導寫 ...
甘究竟有冇認?

認左咩?
玩字眼偽術吧!
真係認罪既唔俾天價罸款點會肯放人。
美國窮到剛剛又要國會提高債務上限了。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-26 01:49 PM 發表
認左咩?
玩字眼偽術吧!
即係比幾錢,你飛去美國問罰幾錢先啦

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-26 13:49 發表
認左咩?
玩字眼偽術吧!
對比大陸公正性,美國緊係作假啦,我信冇認,並支持孟大姐告美國司法部假新聞

認罪?
人哋踩紅地毯,英雄式落機。

附件

mfile_1612283_1_L_20210926003659.jpg(270.79 KB)

美狗跌落地都要楋翻揸沙

舖條金樓梯落台

冇俾錢
除咗律師費

孟晚舟的其中一位代表律師泰勒(William W. Taylor, III)9月24日發表聲明指:「我很高興孟晚舟與美國司法部達成延期起訴協議,且協議已獲紐約東區法院法官唐納利(Ann M. Donnelly)批准。根據協議條款,她不會被美國進一步起訴,加拿大的引渡程序將會終止。孟晚舟沒有認罪,我們十分期待14個月後對她的指控將完全撤銷。現在,她即將重獲自由,回家與家人團聚。」

美國一向合理化自己既行為

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-26 01:37 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210926/518779696540815360985260.jpeg/izCBA9P4QAAhaQwKLSadPZo-Bp5d3Nf7-1rfcPta33A

呢篇報導寫 ...
不如話為左唔想去老尾坐監,急於簽協議吧~

附件

Screenshot_20210925-213000_Samsung Internet.jpg(243.77 KB)

Screenshot_20210925-213000_Samsung Internet.jpg

誣告非法監禁3年當然不光彩。

早前禾都提過:佢老尾啲搬龍門、搵下台階嘅手法,真係嘆為觀止呢?

無理據就無理據啦?甚麼延緩起訴,過咗時間就唔再起訴;同無理據咁就拉人,同屈有乜分別呢?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]