• 瀏覽: 64,907
  • 回覆: 29
  • 追帖: 2
+22
引用:
原帖由 一生冇求 於 2021-9-27 12:30 PM 發表

以前唔怕唔等於而家唔怕,而家美國佬驚到攋屎啊。
點解現在會怕

引用:
原帖由 一生冇求 於 2021-9-27 12:31 PM 發表

係喇係喇,知道你啲曱甴點啊。
知你仲答

引用:
原帖由 showtime2017 於 2021-9-27 12:35 PM 發表

唔係。

最好消息係你主人嘅三個議員,rubio, hagerty, risch, 都話中國贏左,美國投降,奶中國鞋底,係軟疍。

你主人都咁講,你仲駁乜柒美國贏?孟晚舟認乜X?

主人話輸左呀,唔通你夠膽打柒你主人?
話你冇政治智慧
唔同黨派一定會有唔同聲音,呢 d 先係正常呀

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-9-27 12:36 PM 發表

唔夠料?又真係呀,點夠你咁多自己作出嚟嗰啲料咁多呀。
你唔係網軍就唔會講咗嗰啲自己作出嚟就當事實嘅論點啦,乜嘢支持理據都無就亂up嘅,呢啲係網軍嘅特徵囉。

你唔係網軍,咁你呢兩句又從何得到出嚟嘅結論呀。尤其係呢句「做完戲就要開始應對大陸國安」,無端端又可以扯到國安之上,呢啲咪網軍帶風向嘅行為囉,仲死撐。:s ...
你真係唔知政治就係咁
等於呢兩個加拿大鬼返到去一樣有國安搵佢地傾計一樣
不過在於大家價值有幾高咁解
孟婆身份咁奇特,你話大陸國安會點應對

引用:
原帖由 showtime2017 於 2021-9-27 12:40 PM 發表

我理L得你乜黨派,rubio, hagerty, risch 唔係美國參議員?

你咩媽X佢地囉,佢地話美國輸喎,幾輸到你呢D🐶唱反調?
現在講孟婆,你有理據一樣可以發言
冇就同我彈開

引用:
原帖由 cosisi 於 2021-9-27 12:47 PM 發表

同鄭大嬸一樣,一張紙一支筆,老實交代.

在主席面前,任佢飛都係老幾?
鄭大嬸乜水

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-9-27 02:08 PM 發表

真係搞撚笑。
慢慢周係一般企業成員,同國安軍事特工情報等等無關。
你自己腦補幻想乜嘢國安,完全係自濁嘅笑話。
你唔係天真到信佢只係普通職員呀
佢真係普通料美國會捉佢,講完自己都笑啦

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-9-27 02:16 PM 發表

慢慢周只係一個民企嘅財務官,同軍事科技或者政治系統無關,呢個人本身冇乜嘢情報價值可言。

加上我估你都唔反對,加拿大係個,行先進嘅普通法有法治嘅地方,加拿大政府要接觸慢慢周係要經過佢嘅律師,基本上都唔會透露乜嘢有價值嘅料。
華為科技大部份都會申請專利,全部公開冇乜秘密可言。
而且孟小姐本身係財務官,中學都冇讀曬就出嚟做嘢,之後係大學讀過商科,可以話完全唔識科學同工程嘅嘢,你認為美國 ...
呢 d 背景資料有乜可能會真,孟婆位置根本就係黨員啦,乜野民企嘅財務官晒氣啦

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-9-27 02:35 PM 發表

你就真係唔知政治係乜囉,係喎,全世界咁多政治人都唔識只係你識。
不過你都只係想搵個藉口幫老美掩飾佢嘅失敗啫,不過你咁作只係話俾人知你根本無乜嘢水準。其實開口埋口都扯上大陸國安,就知道你只係想作啲文宣出嚟,你以為香討啲網友係儍嘅咩,定係以為香討網友會好似泛民班人咁蠢,會相信好似林子健嗰種俾強力部門要脅嘅大話呀。:s ...
你根本接受唔到現實,因為係你思維入面孟婆只係一個公司高層,不過唔好彩入境加拿大比美國捉了咁解,你訓醒末

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-9-27 07:07 PM 發表

你老作埋呢啲咁嘅言論係無用嘅,你估你講嘅嘢就可以當事實咩。
你講咗咁耐嗰啲言論,完全都只係用你自己嘅幻想,你有無攞過啲證據證明孟晚舟係爆咗好多料俾美國呀,有就攞出嚟,無就即係亂up。
呢個係基本邏輯
我有乜可能有真實證據
等於我反問你點知中間冇任何交易先

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-9-27 07:31 PM 發表

你呢啲就係無知當聰明,單單你問呢句就知你實在太無知。

原來有人係唔知美國對法國阿爾斯通嘅CEO做過啲乜嘢呀,咁無知仲以為笑緊人,其實係你表現緊自己嘅愚蠢咋。
請問你美國點解要捉阿爾斯通呀,佢真係唔係普通職員呀,係公司嘅CEO嘛,所以咪可以用佢嚟吞併咗法國阿爾斯通囉。
請問你美國想要捉孟晚舟又係為乜呀,美國就係因為孟晚舟係華為嘅任正飛個女,用佢嚟要脅任正飛呀。要脅任正飛為乜呀,咪又係好 ...
你真係傻架唔係扮架
兩件事兩個情況你都可以拉埋一齊講
你講埋 d 野完全唔貼近呢件事,之後拉到冇雷公咁遠
由此證明你真係政治BB

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-9-27 07:53 PM 發表

哦,咁即係無中生有啦。
所以你嘅所謂基本邏輯咪錯誤囉,可以在無存在絲毫證據嘅前題下,就可以將無嘅嘢當成有。如果你可以攞出啲真係有可能性嘅證據都好呀,起碼你都可以從這部份嘅證據中作出合理推論,呢啲先叫做基本邏輯。
你反問我點佑中間無任何交易?既然唔知,點解你會先假設有呢?其實你呢句反問就證明咗你係唔識乜嘢係基本邏輯。
基本邏輯係要講求論據,即係話你嘅論點係要有理據去支持,否則你講嘅嘢就只會 ...
又係不停重複打呢堆字,不過完全講唔出見解
最後只有逃避
正常成年人會有基本邏輯思想
1.等於係條街到有人無啦啦比一萬元你,咁你點理解呢
2.又或者有個女仔大家唔認識的,不過無啦啦佢錫你一啖

人肯面對現實代表呢個人係一個肯追求進步的人,不過你一定唔係囉

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-9-27 07:55 PM 發表

算吧啦你,死雞撐飯蓋你就叻,但講嘅嘢就完全係亂up囉。
你以為你用你嗰啲完全無理據支持嘅憑空想像,就叫做好有政治智慧,大家只係笑你咋。
你根本就唔識政治,因為睇你回答完全冇內容,來來去去得幾個字
你呢種人只懂圍爐取暖自我感覺良好

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-9-27 08:06 PM 發表

哈哈哈,乜你講嘢又有理據咩,你自己都講自己無真實證據啦,點解你自己又唔彈開嘅。
我睇你真人年齡30歲都冇,所以先答得咁無知

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-9-27 08:39 PM 發表

我以前讀Master都有nds幾個同學係黨員,有乜咁出奇呢?
咁你要知道唔同時候有唔同位置
孟婆坐得呢個位就代表緊國家

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]