• 瀏覽: 64,817
  • 回覆: 5
  • 追帖: 2
+22
引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-26 13:37 發表
因美國申請引渡回美審訊而被滯留加拿大差不多三年的華為高層孟晚舟,已在不承認控罪的情況下,得到美國控方同意,雙方達成延後起訴協議,並且獲得加

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210926/518779696540815360985260.jpeg/izCBA9P4QAAhaQwKLSadPZo-Bp5d3Nf7-1rfcPta33A

呢篇報導寫 ...
甘究竟有冇認?

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-26 13:49 發表
認左咩?
玩字眼偽術吧!
真係認罪既唔俾天價罸款點會肯放人。
美國窮到剛剛又要國會提高債務上限了。
對比大陸公正性,美國緊係作假啦,我信冇認,並支持孟大姐告美國司法部假新聞

引用:
原帖由 鑊鑊甘 於 2021-9-26 14:24 發表

能夠完全唔俾落台階美國嗎?
後期揭露美國submit嘅証據唔係孟submit俾匯豐嘅完整資料
匯豐一樣食死貓,唔敢聲明自己submit俾美國係邊一份
依家叫做孟唔會正式認罪,美國又話佢知錯,模糊處理
甘呢段乜意思?

Meng’s admissions confirm the crux of the government’s allegations in the prosecution of this financial fraud — that Meng and her fellow Huawei employees engaged in a concerted effort to deceive global financial institutions, the U.S. government and the public about Huawei’s activities in Iran.”

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-9-26 14:32 發表

做乜唔直接寫pledge guilty?

曱甴依家駁命要拿返咋沙
J緊之後又可以制裁華為。

現實係現在美國人都急急把生產線搬回中國,是美國人需要中國貨減低通脹,美國制裁中企=制裁自己。
另外現在不是三年前,今日中國有 通脹牌 金融牌 武統牌 Tesla牌 中概股牌 滙豐牌,張張攞命。
你搞華為,我搞Tesla 中概股 滙豐。
現在不是你美國想點就點。:l ...
未上court ,未判可以pledge guilty?

而家佢認左誤導,正式起訴就可以話pledges guilty?

引用:
原帖由 寒冬粗俗的主席 於 2021-9-26 14:34 發表
從科技角度,中國勝,老美擄人勒索都搶唔到5G。

從個人角度,中國輸,始終認咗D唔知咩。
漢奸,從任何角度,只有中國勝,全世界輸

你儍㗎

引用:
原帖由 寒冬粗俗的主席 於 2021-9-26 15:01 發表

事情至今仍羅生門,想中國好嘅,又點會話任何角度都係中國勝。

呢D似係民族主義沖昏咗。
首先你係中國人,就算中國用核彈都係中國啱

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]