• 瀏覽: 64,744
  • 回覆: 479
  • 追帖: 2
+22
引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-9-26 13:37 發表
因美國申請引渡回美審訊而被滯留加拿大差不多三年的華為高層孟晚舟,已在不承認控罪的情況下,得到美國控方同意,雙方達成延後起訴協議,並且獲得加

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210926/518779696540815360985260.jpeg/izCBA9P4QAAhaQwKLSadPZo-Bp5d3Nf7-1rfcPta33A

呢篇報導寫 ...
加拿狗亡鳩

引用:
原帖由 wch01 於 2021-9-26 01:50 PM 發表

即係比幾錢,你飛去美國問罰幾錢先啦
$0

搵嚟講
份協議已經充份說明咗孟嘅犯罪行為
並由孟簽名作實

其實我反而想知咩叫“延後起訴”?人都放左, 甘美國佬下年來起訴, 之後up話罪名成立, 之後下一步又點?又係制裁?美國佬不嬲有野無野都話有野, 依家都已經制裁到骨都無架啦, 仲想制裁咩

引用:
原帖由 swerner 於 2021-9-26 01:41 PM 發表

甘究竟有冇認?
無!

5G綁票案,最後搶唔倒中國科技,以2名加拿大人交換人質告終

最後美國搞咗3年都搞唔倒5G

引用:
原帖由 swerner 於 2021-9-26 01:41 PM 發表

甘究竟有冇認?
能夠完全唔俾落台階美國嗎?
後期揭露美國submit嘅証據唔係孟submit俾匯豐嘅完整資料
匯豐一樣食死貓,唔敢聲明自己submit俾美國係邊一份
依家叫做孟唔會正式認罪,美國又話佢知錯,模糊處理

引用:
原帖由 200888 於 2021-9-26 02:22 PM 發表
最後美國搞咗3年都搞唔倒5G
美國最on9 就係迫3間中國電訊公司退市, 退左市先係最搞唔死中國5G

上次屈亞爾斯通,法國政府唔多理,結果要拆骨賣盤畀GE!今次美國佬食髓知味,明知唔係料都照砌生豬肉,但係亞爺力撐,無後用氹認罪都唔得,焗住放人。

滿口仁義道德的你老美; 背後實情就係無惡不作,濫殺無辜,入侵別國,壞事做盡的仆街冚家鏟賤格國家

引用:
原帖由 鑊鑊甘 於 2021-9-26 14:24 發表

能夠完全唔俾落台階美國嗎?
後期揭露美國submit嘅証據唔係孟submit俾匯豐嘅完整資料
匯豐一樣食死貓,唔敢聲明自己submit俾美國係邊一份
依家叫做孟唔會正式認罪,美國又話佢知錯,模糊處理
甘呢段乜意思?

Meng’s admissions confirm the crux of the government’s allegations in the prosecution of this financial fraud — that Meng and her fellow Huawei employees engaged in a concerted effort to deceive global financial institutions, the U.S. government and the public about Huawei’s activities in Iran.”

死尾狗食屎啦

引用:
原帖由 buomjwit 於 2021-9-26 02:12 PM 發表

不如話為左唔想去老尾坐監,急於簽協議吧~
既然認左錯,美國仲吾告落去?卻要急急放人,顯然美國基於某些原因,趕住放人。

引用:
原帖由 swerner 於 2021-9-26 02:30 PM 發表

甘呢段乜意思?

Meng’s admissions confirm the crux of the government’s allegations in the prosecution of this financial fraud — that Meng and her fellow Huawei employees engaged in a concerted effort to dec ...
做乜唔直接寫pledge guilty?

曱甴依家駁命要拿返咋沙
J緊之後又可以制裁華為。

現實係現在美國人都急急把生產線搬回中國,是美國人需要中國貨減低通脹,美國制裁中企=制裁自己。
另外現在不是三年前,今日中國有 通脹牌 金融牌 武統牌 Tesla牌 中概股牌 滙豐牌,張張攞命。
你搞華為,我搞Tesla 中概股 滙豐。
現在不是你美國想點就點。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]