• 瀏覽: 2,470
  • 回覆: 18
發展局局長黃偉綸估計,2027年可以展開中部水域人工島的填海工程,2030年會有第一批土地供應用作興建房屋,首批居民有望在2034年入伙。他又說,新界北的未來發展將會非常蓬勃而美好,新界北部與深圳僅一河之隔,兩地可以產生很多正面協同效應,特區政府在交通基建聯繫方面,會以更整全態度作出規劃。 黃偉綸出...

你老母黃偉綸(地產走狗黃絲偉綸)
等緊果批人等到2034年假設未入土
要佢地攞MPF供樓

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1612304-20210926.htm?spTabChangeable=0

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-9-26 12:58 發表
發展局局長黃偉綸估計,2027年可以展開中部水域人工島的填海工程,2030年會有第一批土地供應用作興建房屋,首批居民有望在2034年入伙。他又說,新界北的未來發展將會非常蓬勃而美好,新界北部與深圳僅一河之隔,兩地可以產生很多正面協同效應,特區政府在交通基建聯繫方面,會以更整全態度作出規劃。 黃偉綸出...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1612304_2_L_20210926120310.jpg
2034年?
現在是2021... 果然係長遠規劃, 那麼這十三年大家瞓街吧!

引用:
他又說,新界北的未來發展將會非常蓬勃而美好
吹緊參選政綱咩屌你
幾時開工呀仆街

政府嘅工程,要預多5至10年吧 🤔

政府話2034
你預2038-2040 啦!

望到頸都長, 難怪條龍越來越長。

起私樓起居屋起綠置居就一兩年後住得,起出租公屋….有起已經算好彩

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-9-26 01:18 PM 發表
政府話2034
你預2038-2040 啦!
2034 未計延誤,搞得黎 2038,可能2038先搞到塊地,仲要乜野都未起。

已經死咗一半啦

好過無,快做。

真係得嘅話已經算好快了。

新界北的未來發展將會非常蓬勃而美好

搵個骨灰龕對住人,有幾美好?
我不如搬去前海

明日大嶼.........

引用:
原帖由 falconV8 於 2021-9-26 01:24 PM 發表
望到頸都長, 難怪條龍越來越長。
先問曾任權,再問689
過多幾年先知777 仲仆街,

引用:
原帖由 屙唔出屎 於 2021-9-26 04:33 PM 發表

2034 未計延誤,搞得黎 2038,可能2038先搞到塊地,仲要乜野都未起。
冇水冇電冇基建 可以起樓
舊機場1997 搬, 2010先開始 搬入

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]