• 瀏覽: 20,349
  • 回覆: 197
  • 追帖: 1
+2
尋找商機之前先買幾千億中國國債先啦。

你老尾亂印銀紙信你唔過

如美方仍制裁華為,不要來

美商務部長雷蒙多 擬率團赴華尋商機。被美國制裁既華企已經排住隊係隔離酒店門口等緊佢。

引用:
原帖由 6674 於 2021-9-26 10:54 AM 發表
去賣波音,換取厠紙。
還有什麼?
成人尿片

美國惡霸的本色是不會變的,又要你比生意我,亦要比我dup扁你。

老美正苦無錢開飯,發窮惡,又想過黎乞米

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-9-26 11:07 AM 發表

關乜事, 主要係加拿大選完之後, 法庭判決前就要放人, 美國有求於中國減關稅, 美國商務部即係去中國要求買下野 等美國有理由減中國關稅  解決美國內通貨膨脹, 美國係唔會真係引渡孟晚舟去美國
我唔係話引唔引導,我主要係想講以前中國每次都會在大事發生時營造友好氣份,而家唔會,每每在發生事前,先嚟一次大指責。
其實關咩引唔引導事呢?

引用:
原帖由 videowatcher3 於 2021-9-26 10:29 AM 發表

看看難民、阿富汗以及法澳潛艇事件就知道,拜金都喺一樣冇誠信。

老尾依家發晒茅,已逐漸由 'America first' 演變到 'America only',

所以無論誰當權,都只會利益至上,

不會考慮甚麼道德、誠信 ------ 用嚟做宣傳及武器除外。

一哥地位都開始不保了………重講道德/誠信?

係晤係有道德,有誠信就搵到錢先?

引用:
原帖由 ijkn 於 2021-9-26 11:19 AM 發表
如美方仍制裁華為,不要來
咪係,又要揾商機,又唔俾中國發展,咩道理?

Costco 冇廁紙賣,嚟中國尋找廁紙。

真係人無恥便無敵? 過主啦.

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-9-26 11:07 AM 發表

關乜事, 主要係加拿大選完之後, 法庭判決前就要放人, 美國有求於中國減關稅, 美國商務部即係去中國要求買下野 等美國有理由減中國關稅  解決美國內通貨膨脹, 美國係唔會真係引渡孟晚舟去美國
其實我最唔明係, 加稅只會更推死通漲, 呢條公式. 讀過小學級會計都知, 但點解當年肥普仍好興奮甘加, 仲要加完一樣又一樣, 仲要搞埋 d隊友

引用:
原帖由 加燦 於 2021-9-26 11:31 AM 發表
真係人無恥便無敵? 過主啦.
X2 尾國真無恥

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2021-9-26 07:29 AM 發表
【本報綜合報道】美國商務部長雷蒙多(Gina Raimondo)近日受訪表示,計劃率領美國企業的行政總裁代表團前往海外,包括中國,尋找商機並討論長期存在的貿易問題。她將尋求改善中國及美國的商業聯繫,認為中美關係在國家安全和人權問題上日益緊張之際,此行可促使兩國互利互惠。

美商務部長誓言保可能性留對華為採取行動的可能性,美國將繼續阻礙中國的科技發展。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/美商務部長雷蒙多-擬率團赴華尋商機-214500652.html
唔好嚟!冇人會招呼你,只會攀你地走

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2021-9-26 11:31 AM 發表

其實我最唔明係, 加稅只會更推死通漲, 呢條公式. 讀過小學級會計都知, 但點解當年肥普仍好興奮甘加, 仲要加完一樣又一樣, 仲要搞埋 d隊友
我覺得系邊個無邊個唔得既問題。原先加稅,估計系想收中國錢。點知中國店大欺客,錢照收,稅你美國買家比,咁就變系美國買貴也

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]