• 瀏覽: 14,981
  • 回覆: 197
  • 追帖: 1
來團購廁紙

熱賣及精選
引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2021-9-26 07:29 AM 發表

【本報綜合報道】美國商務部長雷蒙多(Gina Raimondo)近日受訪表示,計劃率領美國企業的行政總裁代表團前往海外,包括中國,尋找商機並討論長期存在的貿易問題。她將尋求改善中國及美國的商業聯繫,認為中美關係在國家安全和人權問題上日益緊張之際,此行可促使兩國互利互惠。

美商務部長誓言保可能性留對華為採取行動的可能性,美國將繼續阻礙中國的科技發展。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/美商務部長雷蒙多-擬率團赴華尋商機-214500652.html
𢱑呢

引用:
原帖由 kitty2000 於 2021-9-26 11:40 AM 發表

來團購廁紙
廁紙是戰略物資,要管制出口尾國

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2021-9-26 11:31 AM 發表

其實我最唔明係, 加稅只會更推死通漲, 呢條公式. 讀過小學級會計都知, 但點解當年肥普仍好興奮甘加, 仲要加完一樣又一樣, 仲要搞埋 d隊友
極限施壓, 對手短時間 頂唔住咪投降, 當奴侵所謂art of deal 來來去去得一招 咪向對手極限施壓
點知中國好好打 頂得住極限施壓

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-9-26 11:38 AM 發表

我覺得系邊個無邊個唔得既問題。原先加稅,估計系想收中國錢。點知中國店大欺客,錢照收,稅你美國買家比,咁就變系美國買貴也
美國買家唔比稅,中國貨加價,條數一樣,分別是風險系數邊個來承擔

美國嘅人權問題咁嚴重,自己檢討吓先

引用:
原帖由 simpson777 於 2021-9-26 11:44 AM 發表

美國買家唔比稅,中國貨加價,條數一樣,分別是風險系數邊個來承擔
總之你就供求問題。你買勞力士一樣,加價先有貨比你,你都吹佢唔漲,你想講價就哩世都難,但其它牌子就比個七節你都得。。美國當時都系估計中國無美國唔得,咁系壓價咯。。

OK無問題,所有澳洲訂單撤銷,改向美國購買  

引用:
原帖由 ijkn 於 2021-9-26 11:42 AM 發表

廁紙是戰略物資,要管制出口尾國
既然係戰略物資,就要加戰略物資出口關稅500%

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2021-9-26 07:29 AM 發表

【本報綜合報道】美國商務部長雷蒙多(Gina Raimondo)近日受訪表示,計劃率領美國企業的行政總裁代表團前往海外,包括中國,尋找商機並討論長期存在的貿易問題。她將尋求改善中國及美國的商業聯繫,認為中美關係在國家安全和人權問題上日益緊張之際,此行可促使兩國互利互惠。

美商務部長誓言保可能性留對華為採取行動的可能性,美國將繼續阻礙中國的科技發展。

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/美商務部長雷蒙多-擬率團赴華尋商機-214500652.html
又一班乞兒來乞食🤔🤔

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-9-26 11:48 AM 發表

既然係戰略物資,就要加戰略物資出口關稅500%
而家美國對中國關稅平均稅係19.3%, 由入口商埋單

500%關稅 到時又派軍機搶加拿大墨西哥廁紙

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-9-26 11:43 AM 發表

極限施壓, 對手短時間 頂唔住咪投降, 當奴侵所謂art of deal 來來去去得一招 咪向對手極限施壓
點知中國好好打 頂得住極限施壓
呢樣真,因為美佬一向都認為自己係宇宙最強,到今日都未知世界開始在慢慢變,美國國運都行咗百幾年了,世上冇一樣嘢係永恒的,世界大格局已開始鬆動,所以晒最後一度力嚟打壓中國,打唔到雖未輸晒,但美國元氣一定大傷。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-9-26 10:49 AM 發表

廁紙日用品都搞唔掂
唉。

連廁紙都要商務部去乞購。

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

世界變了。

風向轉了/

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-9-26 11:47 AM 發表

OK無問題,所有澳洲訂單撤銷,改向美國購買  
美國來搶同盟生意

引用:
原帖由 pphk77 於 2021-9-26 07:42 AM 發表

又話要同中國脫勾,點解咁唔知醜來中國揾生意
智將唔賺中國錢,留返比智將既主人賺!智將去幫主人洗碗送外賣最適合

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]