• 瀏覽: 38,371
  • 回覆: 19
  • 追帖: 3
罔顧道路安全,惡司機衝斑馬線聲大夾惡惹網民聲討!昨晚(25日)深夜時分,有網民在社交網站上載一條令人髮指的車Cam短片,

揸架..平治..大狗晒?班馬線已有人行緊!
不停車,過後還停車罵人,撩交打,
睇佢個狗樣,,,大惡爺欵,

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210926/bkn-20210926024254322-0926_00822_001.html

熱賣及精選
引用:
原帖由 lindinwu 於 2021-9-26 11:57 發表

必須報警,
將呢個打靶司機繩之於法
有片為証,警方應主動.....出擊!
呢啲惡爺應要嚴刑對付,

引用:
原帖由 封樓盲俠花滿樓 於 2021-9-26 08:00 發表

黑暴有錢揸 ben屎?🤷🏼‍♂️香討好多師兄話啲黑暴個個燶hi田雞嚟㗎喎🤷🏼‍♂️有錢買車買樓嗰班都一定係藍友🤷🏼‍♂️
有片為証,理得佢係乜......友!
警方應拉柒佢.....有晒料!

引用:
原帖由 車站雀躍的神童 於 2021-9-26 13:20 發表

黑口罩加上違法後仲聲大大一定係黃畜曱甴
理狗佢乜水,警方應為息.....民憤,
即時拉人,有晒車牌,,,,,能樣....拉人應無難度!

引用:
原帖由 orthocentre 於 2021-9-26 13:27 發表

又係呢啲黑衣魔,以為仲係19年果陣
唔知佢係乜水,但佢真係惡得很!
想停車撩交打,警方應按圖.....拉人!

引用:
原帖由 smashrc 於 2021-9-26 18:08 發表

真係畀你哋班友仔吹脹,  一時一樣.    唔係應該好窮㗎咩?  點解有錢買benz?    腦殘
嗰班....衝嘅唔只係窮,仲有好多....踎緊監!
有米嗰啲搞屎棍黃絲....食啲....(手足)夾棍!
錢就佢袋大份,仲會食埋啲......戇九學生黑暴嗰份,

引用:
原帖由 hkjacky 於 2021-9-26 16:14 發表

目擊者車cam車主唔即刻報警等警察即刻拉人, 事過境遷之後叫人濫用1823有乜叉用? 想舉報就去報案, 真心想將個司機繩之於法就搵車cam個車主出嚟, 咪叫警察盲頭烏蠅咁由零開始查 
有片睇,車牌,條能樣,
警方點會盲頭烏蠅?

引用:
原帖由 筒子章 於 2021-9-26 18:24 發表

大快人心,隻曱甴架車拖走被慢慢玩殘
留意車牌有出入!

衝班馬線車牌係......ch1cane

引用:
原帖由 smashrc 於 2021-9-26 18:23 發表

有乜嘢錢分?  願聞其詳....................
原本有多張.....已刪去,
其實講,,,,分錢....你最有發言權,

引用:
原帖由 hkjacky 於 2021-9-26 19:06 發表

刑事檢控對證據能否呈堂有嚴格規定, 唔係有片就得, 認人亦唔係咁簡單嘅一件事. 釘子健案有晒可呈堂CCTV, 都要搵個仔細觀察過釘子健嘅警察仔細研究d片一番, 法庭先接受佢係有”特別認知“可以憑片認人. 警方當然可以靠片搵到條友返去調查, 但要去到真係告, 要有目撃者作供, d花生友打1823根本幫唔到手.
入唔入到罪?....下回分解,
𠵱家講嘅係....警方拉人問題,
有圖,有片,車牌,警方拉人無難度,

引用:
原帖由 choopper 於 2021-9-26 19:06 發表

人已拉,小鳳姐唱多幾首歌 🤣
有請小鳳姐!

引用:
原帖由 Peterboy32 於 2021-9-26 18:51 發表

各位同胞 原來佢係藍
唔好唔好屌錯自己友啊
應該屌母女亂過馬路
理得佢係.....乜水!
班馬線唔停車,
還想撩交打,大力插咯,

引用:
原帖由 smashrc 於 2021-9-26 19:22 發表

而家又話“理得佢係乜水”.
樓主好難捉摸呀!
吾...有講過乜?願聞其詳!
你真難捉摸,想轉移視線?

引用:
原帖由 INPERSON 於 2021-9-26 19:25 發表

以家痴根車下落
來源自:隔離貼
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=14&tid=30187193&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy
正是此車,謝謝師兄!

引用:
原帖由 cm923 於 2021-9-26 19:49 發表

拉左
祝大家過馬路要小心
講得對!過馬路真係要.....一眼關八!
早前行人在.....安全島都被車.....撞死!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]