• 瀏覽: 956,489
  • 回覆: 41
  • 追帖: 122
+754
引用:
原帖由 救火佬 於 2021-11-29 08:36 PM 發表

最好調查埋有無收外國勢力資助

呢啲福佳,唔去譴責製造問題嘅人,對嗰班餵野豬嘅大愛不出半句聲,反而對解決問題嘅政府多多聲氣。你話你唔喺反政府組織,我唔信囉,還望比卡超司長同鄧局長,多加留意這個懷疑反動組織的動向,星星之火可以燎原啊!
十年前菜園村關注組,
造就了朱西迪同譚凱邦.

成立xx關注組, 就是練兵場,
先讓這些新斕頭卒, 學習口才及面對傳媒.
成名之后, 再干涉政治, 培養成政治人物.

引用:
原帖由 ET0101 於 2021-12-13 10:56 PM 發表
早兩年睇到這張圖
一直保存至今
每次睇到呢張晝都好激動.

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2021-12-15 02:30 PM 發表

我可能攪錯左將兩個人混埋一齊。當年係劉家傑同一個姓李嘅監制追求狄娜姐姐,後來呢個李監制為情自殺,而狄娜姐姐就同劉家傑一齊,劉之後就因為報導毛主席過身新聞日戈講左一句"全港市民為佢流淚"得罪左右派而被逼走。
我記憶所及,劉家傑是用了"毛主席"三個字而被追擊。

引用:
原帖由 ahmei 於 2021-12-18 12:14 PM 發表

今早收到政府短訊,提醒明天投票。
阿爺和政府都做了很多完善選舉事情,我地也不要躺平,要盡公民責任。
明早已訂好計劃
投票,食早歺,還神,運動,買送。
好Q忙!

投票人數不多。
但票站入面多左好多工作人員。
比以前多一倍。

票站出面,有穿''港硏"背心的人在做調查。
唔知咩料?

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-12-21 01:18 PM 發表

噚晚晚飯時刻,同後輩討論今年考大學事宜,後輩除報考香港聯招外,亦有報考內地大學。我給她的建議喺,將來可考慮大灣區甚至內地工作,因為未來這50年,世界的發展中心在中國。我這一席話,算是為國家將來發展,播下一粒小小的種子,能否收成,就看後輩自己的思考及努力。
朋友兒子幾個月放榜, 成績普通.
香港理工又收, 廣州中山大學又收,
最後選了廣州中山.
現已上課三個月多了.

朋友話兒子上了廣州,
整個人都變好了, 三觀改正了很多.
以前在港成日打手遊, 無責任心.
現在住宿舍, 面對全班學霸競爭(高考分數線650分以上才收), 變得很有上進心.
因科目甚多, 有時夜晚仍在上堂, 雖然辛苦, 但學習氣氛極好.

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-12-29 05:34 PM 發表

其實臘腸都預左有今日,係唔明點解仲把龜頭伸得這樣出,,唔係有外國勢力影響就假的,好似河童肥佬黎唔想走咩做得代理人就要承受後果啦
肯定有高額報酬.

明褒暗眨,  周融應該同明報有好深牙齒印.
將某人的書放在厠所,  出恭時無聊才翻閱.
意指書本內容比s還要臭.

https://youtu.be/ePZiC6tQJuM

今日拉人都幾震撼.

煽動文章已出了一年多,
累積了幾十篇.
國安處一路忍住唔出手, 等你寫多幾篇,
到今日......一穫熟!!

多地驗出火龍果帶有新冠病毒

引用:
原帖由 大叔2020 於 2021-12-31 04:24 PM 發表

嘩,國泰又有大戲睇!個倉務員好大機會年尾前食無情🐓🐓
大叔,
犯例被炒, 可否剝奪長期服務金.

背靠祖國,
香港算系有d運,
2021全年疫情,
本地感染delta不算多,
更有長時間清零.
我個人不太擔心.

鍵盤翻頁
左右