• 瀏覽: 633,149
  • 回覆: 5,233
  • 追帖: 180
係D 黃頻道見佢地(BNOER) 講明唔打針, 唔戴MASK , 仲話中國鎖國清零係ON9 添

熱賣及精選
引用:
原帖由 a_drew 於 2021-11-26 01:57 AM 發表

係D 黃頻道見佢地(BNOER) 講明唔打針, 唔戴MASK , 仲話中國鎖國清零係ON9 添
之前響英國有個BNOer牧師呢頭響集會講完要"香港XX"後過多一個禮拜就響當地中招死左......

果班當日參加集會既黑暴...祝佢地好運啦.....

事實上,有大部份BNOer都係打左針才過去,佢地都驚去到果度人生路不熟下無針打....

:網上及實體銷售平台Fairbuy,推出平價智能手機優惠,以成本價150元出售智能手機,並已預先下載「安心出行」,方便長者或有需要人士。該部智能手機型號為China Mobile A1s,使用Android 5.1.1系統。帖文引起網民熱切回應,截至現時已有逾400個留言稱有意購買。店主亦表示,在短短兩星期內已售出逾500部「安心出行」手機,並指希望此舉可以幫助「老友記」及有需要人士,但提醒手機並非所有都屬全新,且數量有限。"

呢D咪叫做"幫人解決問題"囉...而唔係叫響度嘈嘈閉話基層市民無手機用....

才說會比中國共產黨長壽 摩根大通CEO秒道歉:我很後悔

美國金融巨擘摩根大通(JPMorgan Chase)執行長戴蒙(Jamie Dimon)日前大開中國共產黨玩笑,在共產黨慶祝成立100周年之際,說摩根大通能比它更長壽。結果話才剛出,現在戴蒙就急著滅火,緊急發出聲明表示,「我很後悔,也不該做出那樣的評論。」

根據CNN報導,戴蒙23日在「波士頓學院首席執行長俱樂部」的討論會上提到,中國共產黨今年正在慶祝成立100周年,而摩根大通也是,「但我敢打賭,我們能夠存活得更久。」這番言論立刻引發外界關注,成為全球財經界最熱話題,而身為中國首家外資全資控股證券公司的摩根大通,也立刻想辦法滅火。

戴蒙隨即發表聲明表示,「我很後悔,也不應該做出那樣的評論,我試圖強調我們公司的壽命和實力。」另一名發言人則指出,該行致力於中國業務,戴蒙在波士頓的討論中也提到,中國及其人民非常聰明且周到,「戴蒙承認,他永遠不該對另一個國家或其領導層發表輕率或不敬的言論。」

《彭博社》報導指出,摩根大通在今年初成為中國首家外資全資控股證券公司,一份監管文件顯示,摩根大通截至今年9月,在中國的總曝險為197億美元(約台幣5478億元),這也讓他們格外小心與北京當局的關係。另外,摩根大通也曾表示,投資招商銀行的財富管理部門26.7億元人民幣。

摩根大通身為全美最大銀行,它在中國發展業務的同時,也享了不少特權,就連戴蒙日前的香港行也引發爭議,因為他獲得了港府的特別豁免,可以免除入境強制隔離。當時香港特首林鄭月娥表示,考慮到該行在香港的業務規模,才會讓戴蒙獲得特許;香港上海滙豐銀行屬於亞太地區的旗艦銀行,也是香港最大的註冊銀行,同時也是港幣的三間發鈔銀行之一。

引用:
原帖由 dustin 於 2021-11-26 12:56 AM 發表

我個好自豪自己"攞咗綠卡"o既朋友都靜雞雞返咗嚟, 本來老朋友應該出嚟聚一聚, 但我真心怕佢係無症狀感染者. 雖然入境之後要隔離又要強檢, 但始終病毒變種變成點, 無人知. 如果有咩事, 再傳咗俾家人, 點算?
真心唔明攞完綠卡好威但又要死返無自由極權的地方,真係唔知咩心態, ,雖則師妹朋友攞到綠卡就唔係黑暴走過去的,但都移民他鄉回香港探親下旅遊下都ok,但千萬唔好拿著數因見到身邊好多趴街都這樣

引用:
原帖由 dustin 於 26-11-2021 00:47 發表

嗱嗱嗱, 如果佢地做到好似西藏人咁, 見到啲嘢食俾烏蠅圍, 都好大愛咁由得佢地食, 分緊啲俾佢地食, 然後自己就食佢地圍完啲食物, 咁我就佩服佢地喇.
可不好似西藏人天葬咁獻上自己軀殼比禿鷹,愚港大愛人士將自己獻上給野豬,這種捨身成仁就真喺大愛喇

引用:
原帖由 dustin 於 2021-11-26 12:44 AM 發表

根本朋友間都傳咗有啲bnoer"客死異鄉", 甚至有啲一家幾口都染疫, 但呢啲又唔見有人報.
何苦呢,咁就一世!
去罌國?不如聽首 Street of London 好過啦。

https://m.youtube.com/watch?v=DiWomXklfv8

引用:
原帖由 ina_macau 於 2021-11-26 01:40 AM 發表

唔明,佢唔係已經涼了幾個月嗎?仲點洗?

張偽人背後真係有好多金主

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-11-26 05:57 AM 發表

之前響英國有個BNOer牧師呢頭響集會講完要"香港XX"後過多一個禮拜就響當地中招死左......

果班當日參加集會既黑暴...祝佢地好運啦.....

事實上,有大部份BNOer都係打左針才過去,佢地都驚去到果度人生路不熟下無針打....
打伏針都係一樣中

立陶宛外長走左去美國,莫非去領狗糧?

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-11-26 08:56 AM 發表

張偽人背後真係有好多金主
我想知咁落力幫佢搵支援既粉絲係咪如花咁既樣,如果係張小奸唔以身相許,如花會唔會因愛成恨又將佢踢入谷底

但係呢個KOL佢講既野我覺得有D地方係可以諗下。人無完人,大家都唔係聖人,假如個協會既聲明可以凌架央視之上(唔講失德犯法偽人),就有點像白皮工會既味道。我好中意梅長蘇,佢目前係內地既卡位應該無用質疑,假設係某個情景下,佢推左一個老伯令阿伯受傷(可能個阿伯打劫緊佢,或者個阿伯係神經病發襲擊佢),然後網絡大肆宣揚佢唔尊重老人,失德,然後有會員上報個協會要"封殺"佢,咁,係咪可以只憑一個協會既會員舉報,梅長蘇從此係內愚查無此人,甚至唔可以上央視節目?咁係咪央視都要守呢個協會既則?定係呢個協會已經係"官方機構"去監管及處罰偽人?

如果央視要遵守呢個協會既規則,咁唯一我理解就係呢個協會 = 官方機構可以行駛"執法權"

引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-11-26 09:20 AM 發表

立陶宛外長走左去美國,莫非去領狗糧?
狗咩糧,可能去尾國一日遊已經係獎勵。老尾比爛陶碗都係信貸額,現兜兜既CASH都無

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-11-26 08:23 AM 發表

可不好似西藏人天葬咁獻上自己軀殼比禿鷹,愚港大愛人士將自己獻上給野豬,這種捨身成仁就真喺大愛喇
所以上回香港警察確實太過神勇,果隻豬關注組,可能都係覺得自己on99咁做人,不如為野豬獻上生命,好好醜醜都俾佢地咬/食餐溫飽,點知俾警員阻住佢衝出去獻身。

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-11-26 09:10 AM 發表

美帝無恥沒下限

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]