• 瀏覽: 634,060
  • 回覆: 384
  • 追帖: 180
引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-12-2 09:05 AM 發表

呢個一定係 d黃撚話嘅複製人,肯定拎咗酒吧莊嘅dna啦
衛斯理話是計,嚟d都係東方大國的陰謀
年少迷上衛斯里但去反共反到癡癡呆呆,所以去的書都唔少這題材

熱賣及精選
引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-12-2 06:08 PM 發表

香港電台多個節目社交媒體專頁明日起暫停

香港電台在網頁公布,多個節目的Facebook、Instagram和Twitter社交媒體專頁明日起將會暫停。有關節目包括《早辰早晨》、《The Pulse》、《議事論事》、《鏗鏘集》、《頭條新聞》等。 另外,《RTHK WEB+》Facebook專頁亦發表帖文指,明日結束運作。港台發言人表示,不時檢視在社交媒體的宣傳及推廣策略。發言人又表示,《鏗鏘集》逢 ...
使得使得,班黃公務員真係無骨氣,又話香港電台無晒自主但又唔辭職,,果然糧支最重要什麼齊上齊落,食蕉啦

引用:
原帖由 救火佬 於 2021-12-2 07:07 PM 發表

佢好醒,去年國安法實施後,即刻退黨保平安
退黨退出政壇仲加神隱,真係脫衣女一樣脫得乾乾淨淨,,共產黨好講信譽的2020年6月30號做犯國安事都一筆勾銷,,,酒吧莊好自為之了

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-12-2 07:55 PM 發表

[頭條日報] 法新社:國泰爆機師辭職潮 疑不滿港嚴格防疫要求

......

連結: http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2283023

係就快啲走啦,國家大把機師。
唔好開心太早,去地話考慮當中通常為糧支就咩都唔記得的

引用:
原帖由 樹上螞蟻 於 2021-12-2 08:23 PM 發表

我識幾個膽固醇超標, 叫醫生寫紙免抗, 醫生都唔寫, 叫佢地驗血先, 其間公司要佢地檢測.  驗血後
醫生話食藥可控制, 不肯寫紙, 佢地話擔心, 醫生都話, 打左一針有事, 咪寫紙俾你免第2針
為正常醫生點贊

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2021-12-2 09:11 PM 發表

我等緊呢個傷港電臺將個平臺放喺微信、微博、抖音上
慢慢來終會有這一天,可能從內地回來就實現

引用:
原帖由 珠璣 於 2021-12-2 09:56 PM 發表

大半年前, 我認識的一位老人家, 在街上, 因為步履不穩跌倒受傷, 家人送去睇急症. 急症科醫生問診後, 要他照肺. 為何要照肺, 原來醫生懷疑佢腦癌, 但原位腦癌, 極為稀有, 多數是肺癌轉移的. 最後再安排全身照MRI, 果然係肺癌和腦癌, 做比對後, 確認係由肺轉移上腦. 酒吧莊係咪真係咁"稀有", 真係要問佢先知.
嚟度有幾位師兄姐醫學上比所謂專家厲害到家,要問問他們意見了

引用:
原帖由 hkc9 於 2021-12-2 10:11 PM 發表

國家講信用我好明白,可惜就放生了一群漢奸。
有時我會希望~煮名,塵太,腦癌,涼瓜等等,可以有天收佢地。
唔方開心好似係唔係死左個女,,處名個仔離左婚可能唔知有無後,,2件漢奸祖輩父輩都是抗日將領,但有2件賣國賊真的家門不幸呀
涼瓜係國安法落實後有跟老尾領事係中環密會的,去唔算安全的,魚老尾和酒吧莊就真係脫得乾乾淨淨,但老話說得對做過壞事必有報應,今世不報後人必受

引用:
原帖由 alipaopao 於 2021-12-2 11:03 PM 發表

預一月中,但係部門經理玩嘢唔肯將申請上人事部,依家頭痕中,唉!近日吾妻有抑鬱症,都唔知點算好。
師兄頂住呀,你上司玩野阻人見妻子這麽趴街

引用:
原帖由 big3624 於 2021-12-2 11:03 PM 發表

傳…………
消息人士田二五,但10號開始申請健康碼然後再加14日申報,我都推到應該聖誕左右,但我係中央就唔比聖誕通為什麼過白鬼節,,我猜可能冬至or30號

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]