• 瀏覽: 623,271
  • 回覆: 67
  • 追帖: 180
引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-11-22 01:37 PM 發表

所謂嘅宗教,從來只是用作洗腦的工具,打著宗教旗號方便作滲透,內裡要幾醜陋有幾醜陋
神愛世人,所以派神職人員黎插你。
神愛世人,所以教會插埋你下一代。
神愛世人,叫你捐錢再用你既錢去接濟返你。
神愛世人,你唔比神職人員插即係唔接受神既愛。

性交轉運唔係亞洲人獨有的迷信

熱賣及精選
引用:
原帖由 big3624 於 2021-11-22 03:25 PM 發表

要 copy 留底,叫5蚊雲吞麵睇吓
咁又要比個更貼切既例子啦:雖然佢女人日日食美式熱狗腸,但係佢女人心裡最愛的是5蚊雲吞麵。

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-11-25 10:22 PM 發表

張粉絲/金主呢幾個月一直係度洗白張,但呢兩日出咗封殺名單,張粉希望破滅

唔明,佢唔係已經涼了幾個月嗎?仲點洗?

引用:
原帖由 SKY2019 於 2021-11-26 08:56 AM 發表

張偽人背後真係有好多金主
我想知咁落力幫佢搵支援既粉絲係咪如花咁既樣,如果係張小奸唔以身相許,如花會唔會因愛成恨又將佢踢入谷底

但係呢個KOL佢講既野我覺得有D地方係可以諗下。人無完人,大家都唔係聖人,假如個協會既聲明可以凌架央視之上(唔講失德犯法偽人),就有點像白皮工會既味道。我好中意梅長蘇,佢目前係內地既卡位應該無用質疑,假設係某個情景下,佢推左一個老伯令阿伯受傷(可能個阿伯打劫緊佢,或者個阿伯係神經病發襲擊佢),然後網絡大肆宣揚佢唔尊重老人,失德,然後有會員上報個協會要"封殺"佢,咁,係咪可以只憑一個協會既會員舉報,梅長蘇從此係內愚查無此人,甚至唔可以上央視節目?咁係咪央視都要守呢個協會既則?定係呢個協會已經係"官方機構"去監管及處罰偽人?

如果央視要遵守呢個協會既規則,咁唯一我理解就係呢個協會 = 官方機構可以行駛"執法權"

引用:
原帖由 ing.baring 於 2021-11-26 09:20 AM 發表

立陶宛外長走左去美國,莫非去領狗糧?
狗咩糧,可能去尾國一日遊已經係獎勵。老尾比爛陶碗都係信貸額,現兜兜既CASH都無

引用:
原帖由 小市民0009 於 2021-11-30 09:47 AM 發表

最高危係與不同病毒共存然後互溝,製造出超級病毒
鬥蠱既結果。白皮以為自己可以控蠱,實情係鬥蠱,呢個omicron 係咪蠱王都唔肯定,因為仲有伊波拉病毒,狂犬病毒…其他小弟唔識既病毒……😭😭😭😭繼續由得擴散,會唔會有超級蠱王,終極蠱王,撒亞人蠱王……

引用:
原帖由 Ming_仔仔 於 2021-12-1 09:45 AM 發表

証實原來黑暴時期班港毒真係用生產日用品如面膜及飲品如咖啡粉來播真毒,難怪理大時個個發冷其實吊緊癮

有部份咖啡粉重流入黃店沖來賣,真係害人不淺
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=3&tid=30305273&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy
戈年我有馬交友話睇到有人係下環一帶招攬渣葡籍護照既學生或人士,打算係馬交黎個翻版,佢話聽到👂每個鐘四位數字起跳。成件事發生係茶餐廳,當故仔聽就係。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2021-12-1 03:34 PM 發表

可能這些天使開心到爆,係理大暴動現場個個出嚟自首唔係河馬就大象,有個黑媒大聲問被捕的天使,,河馬河馬妳驚唔驚被警察搞呀,隻天使笑得幾開心,我嚇到唔緊食飯
幾時還香港警察一個公道。
某校長係咪要向警方道歉。

附件

D5388F2D-7AA7-4B18-ABF4-CB65777E8F31.jpeg(151.28 KB)

2021-12-1 04:47 PM

A7AA57A4-998C-4BF7-BB03-21B76CD30E9A.jpeg(163.53 KB)

5324CC1B-E81D-4675-9312-4C37906F9C24.jpeg(300.75 KB)

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]