• 瀏覽: 956,315
  • 回覆: 108
  • 追帖: 122
+754
引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2022-1-1 06:32 PM 發表
今日去行山,成班黃💩朋友仲講到香港及內地的檢疫非常嚴格,返內地及返香港均要21天隔離檢疫,仲話西方國家入境無需隔離檢疫,好自由
我駁番佢地一句,“怪不得西方國家的疫情如此嚴重,咁多人染疫,就係乜都太過自由,防疫及抗疫政策很寬鬆,既然你地咁嚮往西方國家,仲唔快啲移民過去”成班黃💩朋友即刻無聲出:sm ...
咁你班黃屎朋友仲有d人性,比著係黑暴時期你咁講,荒山野嶺打x你再棄屍,然後嫁禍比阿爺同內地同胞殺害港人,

引用:
原帖由 香煎小手袋 於 2022-1-3 09:00 AM 發表

死要面,真係唔洗再講了。
上次同個家長傾計,唔知佢咩底
果時講起過埋農曆新年應該明確知道係咪返全日。
佢話到時開關都驚驚地
即刻可以停了這個話題。上面驚我地上去多過佢地落來。上面有事即刻排查。我地有事幾日都搵唔晒果班餐廳嘅客人
長安今波疫情已經開始問責失職官員。
我們還得忍是恥忍到什麽時候!

附件

ADB8C14A-20C0-4DC1-B0FE-B22B61E4B602.jpeg(97.75 KB)

引用:
原帖由 救火佬 於 2022-1-6 06:44 PM 發表

等睇除英偉一死以謝天下
小弟好似係馬兄某個帖點過徐既相,唔知點搵返;當時好似有話佢眼神唔夠堅定, 同場仲有評過曾國衛。

引用:
原帖由 徐晃 於 2022-1-6 09:53 PM 發表
其實政府防疫係咪失敗~呢個就肯定係
生日派對過百人出席
防疫根本連政府官員都當係「口號」

証明林鄭政府真係冇幾多有才
連FACEBOOK 都要攪黑色,真係傻仔到咁...
愚港唔算失敗,都唔叫成功,我會稱為「比較合適」的防疫措施。內地守得咁嚴都會零星咁小爆,在無法消滅美肺或有真正的醫療方案可對付美肺時都不能稱作抗疫的完全勝利。

如果愚港叫失敗,白皮的國界應該稱為亡國了。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]